54/2021. (X. 19.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Gyomaendrőd Város turisztikai jellegű logó és arculat pályázati kiírás
Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
54/2021. (X. 19.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a képviselő-testületnek az alábbi döntési javaslat elfogadását:
Gyomaendrőd Város Önkormányzata nyílt pályázatot hirdet egyéni és szakmai alkotók illetve alkotóközösségek számára Gyomaendrőd Város turisztikai jellegű logójának és arculatának megalkotására. A pályázat célja Gyomaendrőd Város egységes turisztikai megjelenéséhez turisztikai logó és arculat megalkotása. A nyertes pályamű tulajdonosa a pályadíj mellett az arculat további megjelenési formáira is szerződéses megbízást kaphat.
 
Pályázók köre: természetes személy, bármely belföldi vagy külföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet, egyéni vállalkozó, egyéni cég vagy civil szervezet.
 
A beküldött pályamunkák tartalma: az alábbi elemek arculati terve:
  • logó,
  • névjegykártya,
  • levélpapír, boríték,
  • meghívó,
  • honlap fejléc, hírlevél sablon, e-mail sablon, prezentációs sablon
Az arculat várható további megjelenítési formáiból egy-egy megtervezése előny lehet a pályázat bírálata során, de nem követelmény a Pályázat benyújtásakor:
  • szórólap, nyomtatott promóciós anyagok (plakátok, írótömb, ajándékkártya, üdvözlőkártya)
  • rendezvény/fesztivál megjelenés kellékei (stand, fülke, kültéri bútorok, zászló, sátor, stb.)
  • webes promóciós anyagok (banner, Facebook borító és profilkép),
  • egyéb (az intézmény tereiben megjelenő tájékoztató táblák, stb.)
 
A pályázati kiíró bemutatása:
A város bővelkedik hagyományos épített és kulturális látnivalókban, mely a turizmus egyik legfontosabb vonzereje. Hagyományosan megrendezésre kerülnek legnagyobb gasztronómiai rendezvényeink, a Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál, Nemzetközi Halfőző verseny. Gyomaendrőd az országban egyedülállóan gazdag kulturális értékekkel büszkélkedhet. Itt található a Kner Nyomdaipari Múzeum, az ország egyetlen ilyen jellegű ipartörténeti gyűjteménye. A művészetkedvelők a városi képtárban találkozhatnak a városhoz kötődő alkotók műveivel. A város jelentős kulturális örökségét képezi a Kállai Ferenc hagyaték, a Papp Zsigmond hagyaték, Aranka Babamúzeum. Az Endrődi Tájház épületében a korabeli parasztbútorzattal és más tárgyi emlékekkel ismerkedhetnek meg.
 
A turisztikai attrakciók egyik legfontosabb meghatározója a természeti környezet, amelyben igen gazdag Gyomaendrőd városa. A Bárka Látogatóközpont, Erzsébet ligeti lombkorona sétány és kilátó mutatja be a város régi és jelenkori természeti környezetét.
A város Békés megye északi felében a Nagykunság és a Sárrét közvetlen szomszédságában helyezkedik el. A települést több útvonal szeli át, amelyek közül ki kell emelni a Hármas-Körös fontosságát, hiszen annak partján települt a város, amely folyó alapvetően meghatározza a táj arculatát. Az ország legtisztább vizű folyójaként ismert Hármas-Körös partján fekvő Gyomaendrőd a horgászok és a vízi sportok kedvelőinek paradicsoma.
Az országban, de Európában is egyre ritkábban talál a turista olyan érintetlen, sajátos hangulatú alföldi tájat, halakkal teli 16 holtágat, olyan folyóparti ártereket, ahol országos, sőt nemzetközi jelentőségű növény- és állatvilág található.
 
Az Erzsébet liget szépen parkosított környezetében található a város termálfürdője, melynek értékes gyógyvize számos betegség gyógyítására alkalmas. A 2003-ban teljesen felújításra kerülő Liget Fürdő 62 Celsius-fokos vizét 1960-ban gyógyvízzé nyilvánította az Egészségügyi Minisztérium.
 
Pályázat beérkezési határideje: 2021. november 30., kedd, 16 óra
A pályázat elbírálása:
A beérkezett pályázatokat a Kiíró a 2021. december 17-ig értékeli és bírálja el, a következő szempontok szerint:
  • A felhívásban szereplő követelmények teljesítése, az egységes turisztikai megjelenés megvalósítása,
  • A település sajátosságainak megjelenítése a pályamunkában,
  • Az ötlet eredetisége, frissessége.
 
A pályázat díjazása:
A díjnyertes pályázat 500.000.-Ft pályadíjat kap.
Gyomaendrőd Város Önkormányzata – nem kötelező módon – a nyertes pályázóval az arculat várható további, fent említett megjelenítési formáinak tervezésére szerződést köthet.
Elvárások a logó és arculat tekintetében:
  • A logónak tartalmaznia kell: vizuális jelet (embléma) + tipográfiát Gyomaendrőd, a Körösök ölelése megnevezéssel, színes vagy monokróm megjelenésben.
  • A logó legyen alkalmas különféle hordozókon való megjelenésre: névjegy, levélpapír, boríték, plakát, szórólap, hírlevél, stb.
  • Az arculat legyen egyedi, harmonikus színvilágú, jól átlátható, letisztult, elegáns, markáns, megjegyezhető és könnyen azonosítható.
  • Az arculat reflektáljon Gyomaendrőd turisztikai értékeire.
 
Pályázati feltételek:
Nevezési díj nincs.
Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet, de más pályázatra, versenyre benyújtott alkotások nem fogadhatók el.
Az elkészült pályaművek mellé jeligével ellátott, zárt borítékban minden esetben csatolni kell a pályázati adatlapot (pályázó nevét és elérhetőségeit), illetve a pályázati nyilatkozatot, mert ezek hiányában a pályázat érvénytelen.
A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját műve, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogokat nem sért, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen, amennyiben pedig az eredményhirdetés után derül fény a jogsértésre, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.
Érvényes pályázatnak a fent jelzett határidőig az alábbi formátumban és módon beérkező teljes pályaművek tekinthetők:
- digitális formában (logó vektoros: EPS, CDR, AI, jpg; további arculati elemek legalább 300 dpi felbontásban jpg, pdf formátumban), pendrive vagy CD/DVD adathordozóra írva és mellette 1 példány nyomtatott formátumban. (Amennyiben a pályázó egyedi fontokat használ, kérjük azok mellékelését is az adathordozóra.)
A benyújtás módja:
postai úton vagy személyesen, zárt borítékban leadni az alábbi címre
Gyomaendrőd Város Önkormányzata, 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.
Eredményhirdetés: 2021. december 20.
A pályázat egyfordulós. Az eredményt a Kiíró a város honlapján, a www.gyomaendrod.hu weboldalon, 2021. december 20-án 24 óráig teszi közzé.
Gyomaendrőd Város Önkormányzata a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozhatja. Amennyiben a Kiíró részéről felmerül a díjazott pályamű módosításának igénye, a pályázó vállalja a módosítások elvégzését még a kitűzött pályadíj keretein belül.
A pályázat kiírója a hozzá benyújtott pályaműveket nem őrzi meg, nem tárolja, felelősséget e tekintetben nem vállal.
A Kiíró a pályázatot eredményhirdetés nélkül is lezárhatja.  
« Vissza
Vissza a főmenübe