24/2023. (I. 24.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Pályázati kiírás Holtág-fejlesztési Alap B) komponens
 Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
24/2023. (I. 24.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a képviselő-testületnek, hogy az alábbiak szerint fogadja el 2023. évi Holtág-fejlesztési Alap B) komponensére vonatkozóan pályázati felhívást és pályázati adatlapot:
 
Pályázati kiírás
Gyomaendrőd Város Önkormányzata nyílt pályázatot hirdet civil szervezetek részére a 2023. évi Holtág-fejlesztési Alap B) komponenséből elnyerhető - holtágak környezetében végzett szúnyoggyérítés - támogatására
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a civil szervezetek támogatását szolgáló alapok létrehozásáról szóló 22/2020. (XI. 26.) önkormányzati rendelet 8. § (1) b) pontjában meghatározott Holtág-fejlesztési alap B) komponensében foglalt -holtágak környezetében végzett szúnyoggyérítés költségének 50 %-os mértékű támogatására pályázatot hirdet.
 
A támogatásra azon civil szervezetek nyújthatnak be pályázatot, akik Gyomaendrőd közigazgatási területén található holtágak környezetében látják el a feladatukat és végzik a tevékenységüket, saját megrendelésre légi és földi kémiai, légi és földi biológiai szúnyoggyérítést végeztek (légi kémiai gyérítés esetében Gyomaendrőd Város Önkormányzata elrendelésére) a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével.
 
Egy civil szervezet a megadott határidő alatt több pályázatot is benyújthat, azzal, hogy pályázatonként egy szúnyoggyérítés költségére igényelhet támogatást. A pályázat a számla teljesítésétől számított 15 napon belül nyújtható be. A határidő elmulasztása jogvesztő.
 
A támogatás a pályázati kiírás elfogadása. és 2023. szeptember 30. között elvégzett szúnyoggyérítés teljesített költségének 50%-os mértékét foglalja magában. A támogatás, maximum a rendelkezésre álló forrás mértékéig nyújtható.
A pályázat során elszámolható maximális költség 2.500,-Ft+Áfa/HA
 
A pályázati űrlaphoz csatolni szükséges a tevékenységet végzővel kötött vállalkozási szerződés másolata, valamint a teljesített számla másolata, és a számla teljesítést igazoló pénzügyi bizonylat másolata.
 
A pályázat jellege: nyílt
 
A pályázatot - pályázati űrlap és mellékleteit - papír alapon Gyomaendrőd Város Polgármesterének címezve 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. címre kell benyújtani.
A pályázati adatlap a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálatán és a www.gyomaendrod.hu/hu/civil_palyazatok honlapon érhető el.
 
A pályázat elbírálása
A pályázatok elbírálásáról Gyomaendrőd Város Polgármestere saját hatáskörben dönt. A pályázati cél megvalósítására, 2023. évi költségvetési koncepció alapján 750.000,-Ft-ot azaz hétszázötvenezer forint támogatást nyújthat. A pályázatok elbírálása a beérkezés sorrendjében történik.
 
A döntés meghozatalától számított 15 munkanapon belül a pályázót elektronikus úton értesítjük a pályázat elbírálásáról, pozitív elbírálás esetén megküldjük a támogatási szerződést is.
A döntés ellen jogorvoslat érvényesítésre nincs lehetőség.
 
A támogatás folyósítása
A támogatás folyósítására egy összegben kerül sor a támogatási szerződés mindkét fél általi aláírását követő 15 napon belül, amennyiben nincs egyéb ezt kizáró ok.
   
PÁLYÁZATI ADATLAP
A 2023. ÉVI HOLTÁG-FEJLESZTÉSI ALAP
B) KOMPONENSÉRE (szúnyoggyérítés támogatása)
 
A pályázathoz csatolni szükséges a tevékenységet végzővel kötött vállalkozási szerződés másolata, a teljesített számla másolatát, valamint a számla teljesítését igazoló dokumentumot!
 ·Civil szervezet neve: ………………………………………………….……………………………………………………
·Adószám: ……………………………………………………………………………………………………………
Képviselő neve: ……………………………………………………………………………….……………………………..
·Telefon, e-mail cím: ……………………………………………………………………………………………………………
·Székhely: ………………………………………………………………………..…………………………………….
·Levelezési cím: …………………………………………………………………………………..…………………………
·Pénzintézeti számlaszám: …………………………………………………………………………………………………..…………
·Szúnyoggyérítés időpontja: ……………………………………………………………………………………………………………
·Szúnyoggyérítést végző szolgáltató:……………………………………………………………………….………………….
·Szúnyoggyérítés teljes költsége: ………………………………………………………………….…………………………………………
·Számla teljesítésének időpontja: ……………………………………………………………………………………………………………
 Gyérítési terület nagysága: ……………………………………………………………………………………………....……………·
 Gyérítés fajlagos költsége (Ft/ha): ……………………………………………………………………………………………………….……
·         Alkalmazott technológia (megfelelő aláhúzandó):         
légi kémiai / földi kémiai ULV technológia / földi kémiai meleg köd képzés / földi biológiai / légi biológiai
 
Nyilatkozatok
Alulírott pályázó
-          nyilatkozom, hogy az általam képviselt szervezet nem áll jogerős végzéssel elrendelt végelszámolás, felszámolás alatt, ellene jogerős végzéssel elrendelt csődeljárás vagy egyéb, a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás nincs folyamatban.
-          kijelentem, hogy a pályázatban foglalt adatok teljes körűek és hitelesek, a pályázatban foglalt adatok megfelelnek a valóságnak.
-          hozzájárulok ahhoz, hogy az Önkormányzat a pályázatban foglalt adatokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelje és az Önkormányzat hivatalos honlapján közzétegye.
-          kijelentem, hogy a pályázó szervezet a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 1 pontja szerint átlátható szervezetnek minősül.
-          tudomásul veszem, hogy az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31). Korm. rendelet 90. § (1) bekezdése alapján az esedékes támogatásból a köztartozás összege a köztartozások megfizetése érdekében visszatartásra kerülhet, egyben tudomásul veszem, hogy a visszatartás a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségeimet nem érinti.
-          kijelentem, hogy a pályázati felhívásban foglalt nyilvánosság feltételeinek eleget teszek,
-          kijelentem, hogy az Ávr. 97. § (1) bekezdése szerinti bejelentési kötelezettség teljesítését vállalom.
-          nyilatkozom, hogy az Önkormányzati támogatás jogosulatlan igénybevétele, jogszabálysértő vagy nem rendeltetésszerű felhasználása, továbbá az Önkormányzati támogatás visszavonása, a támogatási szerződéstől történő elállás vagy annak felmondása esetén a jogosulatlanul igénybe vett Önkormányzati támogatás összegét a Kormány rendeletében meghatározott ügyleti kamattal, késedelem esetén késedelemi kamattal növelt mértékben visszafizetem.
-          nyilatkozom arról, hogy az általam képviselt szervezet pénzforgalmának lebonyolítására kizárólag a megnevezett pénzforgalmi számla szolgál.
-          hozzájárulok ahhoz, hogy az Önkormányzat a megadott adatokat a támogatási igény lebonyolítása, elbírálása érdekében kezelje, feldolgozza a bírálóknak továbbítsa és azokat a támogatási igény lezárulta után 10 évig megőrizze.
-          kijelentem, hogy – amennyiben jogszabály előírja – a támogatott tevékenységhez szükséges jogerős hatósági engedélyek birtokában van a szervezet.
-          nyilatkozom, hogy a változás bejelentési kötelezettséget magamra nézve kötelezőnek ismerem el és ennek alapján a benyújtott dokumentumokhoz képest bekövetkező változásokat 8 napon belül az Önkormányzat felé benyújtom.
-          nyilatkozom, hogy az önkormányzat, önkormányzati költségvetési szerv és gazdasági társaság fel nincs tartozásom.
-          a szervezetem előző lezárt pénzügyi évének számviteli beszámolója elérhető az OBH honlapján.
-          tudomásul veszem a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (továbbiakban: Knyt.)6. § (1) bekezdése szerinti rendelkezéseket.
Kijelentem, hogy a fent idézett kizáró tényezők esetemben nem állnak fenn.
 
Kijelentem továbbá, hogy a Knyt. 8. § (1) bekezdésében foglalt érintettség személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben:
 
            fennáll                           nem áll fenn   (megfelelő aláhúzandó)
 
A pályázatban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.
  
Dátum:………………………………………………………
 
 …………………………………………………………….
a pályázatot benyújtó szervezet képviselője
« Vissza
Vissza a főmenübe