16/2023. (I. 24.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Kegyeleti közszolgáltatásról és a köztemetők rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítása
 Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
16/2023. (I. 24.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a képviselő-testületnek a kegyeleti közszolgáltatásról és a köztemetők rendjéről szóló 23/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelet módosítását:
Tervezet
Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testületének
.../2023. (... ...) önkormányzati rendelete
 
a kegyeleti közszolgáltatásról és a köztemetők rendjéről szóló 23/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelet módosításáról
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésekről szóló 1999. évi XLIII. törvény 41. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában és a temetőkről és a temetkezésekről szóló 1999. évi XLIII. törvény 16. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva, a temetőkről és a temetkezésekről szóló 1999. évi XLIII. törvény 40. § (5) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró fogyasztók területileg illetékes érdekképviseleti szervei véleményének kikérésével a következőket rendeli el:
1. §
A kegyeleti közszolgáltatásról és a köztemetők rendjéről szóló 23/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelet 7. alcíme a következő 21/A. §-sal egészül ki:
„21/A. §
A temető, illetve a temetési hely megszüntetését az Önkormányzat hirdetményben közli. Temető megszüntetése előtt legalább két hónappal és további két alkalommal a hirdetményt az Önkormányzat honlapján kell közzé tenni.”
2. §
Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
« Vissza
Vissza a főmenübe