43/2023. (I. 31.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Árverési kiírás a volt leánykollégium épület hasznosítására
 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
43/2023. (I. 31.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a Gyomaendrőd, Hősök útja 39. szám alatti ingatlan területén lévő volt leánykollégium épület határozott idejű turisztikai célú haszonbérletére nyílt árverést hirdet meg az alábbi felhívás szerint:  
Árverési kiírás
Gyomaendrőd Város Önkormányzata nyílt árverést hirdet meg Gyomaendrőd, Hősök útja 39. szám alatt lévő volt leánykollégium épület turisztikai célú hasznosítására.
 
Az árverés célja: A versenysemlegesség lehető legteljesebb biztosításával minden jelentkezőnek lehetővé tegye a sikeres ajánlattételt.
 
Az árverést kiíró megnevezése és székhelye:
Gyomaendrőd Város Önkormányzata
cím: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.
telefon: +36-66/386-122
képviseli: Toldi Balázs polgármester
e-mail: onkormanyzat@gyomaendrod.hu
 
Az árverés kiírása, meghirdetése
 
1. A megkötendő szerződés típusa: bérleti szerződés
 
2. A bérleti jog időtartama: 5 év.
 
3. Az árverési eljárás módja: egyfordulós.
4.  Az árverésen részt vehet:
1. Természetes személy,
2. Azon, a cégnyilvántartásba bejegyzett jogi személy, amely a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) pontjában meghatározott átlátható szervezet,
Az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az előleg letétbe helyezésre került. Továbbá akinek Gyomaendrőd Város Önkormányzata, valamint annak helyi adóhatósága felé nincs lejárt tartozása a nyilvántartásban.
 
2. A szükséges igazolások.
 
2.1. Magánszemélyek esetében a személyazonosság igazolása.
2.2. Az árverésen résztvevő szervezetnek cégszerűen aláírt módon kell nyilatkoznia az Nvtv. 3. § (1) pontjában foglaltakról, vagyis az átláthatóságról. A valótlan nyilatkozat alapján kötött szerződés semmis.  
2.3. Cégek esetében az aláírásra és a képviseletre való jogosultság igazolása.
2.4. A köztartozásmentes adózói adatbázisban történő szereplés ténye.
2.5. Amennyiben az árverésen résztvevő nem szerepel az adatbázisban, akkor be kell mutatni, 30 napnál nem régebbi igazolást, mely szerint nincs lejárt köztartozása a Nemzeti Adó és Vámhivatal felé.
 
Az árverésen résztvevőnek nem lehet Gyomaendrőd Város Önkormányzata, valamint annak helyi adóhatósága felé lejárt tartozása.
  
4. Az árverési eljárás tárgyát képező ingatlan főbb adatai:
 
Helyrajzi szám
Az ingatlan főbb adatai, jellemzői, egyéb megjegyzés
 687 hrsz.
Gyomaendrőd, Hősök útja 39.
Korábban leánykollégiumként funkcionált. Műszaki állapota jó.
Az épület hasznos alapterülete: 410,15 m2.
Teljes közművel rendelkezik.
 
Az épület közösségi szálláshely engedéllyel rendelkezik.
A szobákban nincs vizesblokk. A tisztálkodásra közös zuhanyzók vannak kialakítva. A szálláshely 47 férőhellyel rendelkezik.
 
Az épület helyi védettség alatt ál.
 
5. Az árverés
5.1. Helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, Vitéz Váry József terem (Gyomaendrőd, Selyem út 124.)
5.2. Ideje: 2023. március 3. 1000 óra.
 
6. Árverési biztosíték:
6.1. A meghirdetett ingatlanra 300.000,-Ft árverési biztosíték utalását – legkésőbb 2023. március 3.-án 9 óráig - el kell indítani az Takarékbank Zrt.-nél vezetett 53200125-11062402 számlára, és annak bizonylat másolatát az árverésen be kell mutatni.
 
6.2. Az árverési eljárás során azon ajánlattevők, akik nem nyertek, azoknak a befizetett előleg visszautalásra kerül. A nyertes ajánlattevő döntése alapján szintén kérheti az előleg visszautalását, vagy annak beszámítását a bérleti díjba.
 
Az ellenszolgáltatás, amelynél kedvezőtlenebb ajánlat nem tehető
 
7. A bérleti díj mértéke: 50.000,- Ft/hónap + ÁFA.
  
8. A Kiíró felhívja a figyelmet arra, hogy az ajánlattevő a fentiekben rögzítettől alacsonyabb mértékű díjra nem tehet ajánlatot.
 
Az ellenszolgáltatás teljesítésére vonatkozó előírások
 
9. Az eljárás nyertesének a bérleti díjat a bérbeadó által kibocsátott számla alapján, a kézhezvételtől számított 15 napon belül kell megfizetni.
 
Szerződéskötés feltételei
 
10. Az árverés nyertese az értesítést követően 15 napon belül szerződést köt.
 
11. A szerződéskötés egyéb feltételei:
11.1. A bérleti szerződés megkötése a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. §-ban rögzített feltételek mellett történik. A nemzeti vagyon hasznosítására vonatkozó szerződés csak természetes személlyel vagy átlátható szervezettel köthető
 
11.2. Ha az árverés nyertesével a szerződés megkötése – a szerződéskötésre nyitva álló határidőben – meghiúsul, vagy a szerződés aláírása után a nyertes ajánlattevő a szerződést nem vagy nem szerződésszerűen teljesíti és ezért a kiíró a szerződéstől eláll, vagy felmondja azt, úgy a kiíró jogosult a soron következő ajánlattevővel – azonos feltételek mellett – szerződést kötni, vagy új árverési felhívást közzétenni.
 
11.3. A nyertes ajánlattevő helyébe lépő ajánlattevővel csak akkor köthető szerződés, ha
a) az árverési kiírás erre lehetőséget adott, továbbá
b) az árverés eredményének közlésekor a 2. és 3. helyre rangsorolt ajánlattevőt erről külön értesítették, továbbá
c) a szerződésnek a kiíró által történő – a 11.2 pontban foglalt okok miatti – felmondása vagy attól történő elállása esetén a szerződéskötéstől számított 6 hónap még nem telt el.
11.4. A bérlő az ingatlanon felújítást, átalakítást különös tekintettel a külső homlokzatra az önkormányzat engedélyével végezhet.
 
Egyéb információk
 
12. Az árverési felhívás megjelenik: a www.ingatlan.com,  Gyomaendrőd Város honlapján ( www.gyomaendrod.hu) illetve a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján.
 
13. Az ingatlannal, illetve a pályázati eljárással kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán lehet kérni munkanapokon 800 és 1400 között (Gyomaendrőd, Selyem út 124. sz. Telefon: (66) 581-238, email: csenyi@gyomaendrod.hu.).
 
Az ingatlan a helyszínen előre egyeztetett időpontban megtekinthető.
 
Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete  
« Vissza
Vissza a főmenübe