50/2023. (II. 13.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Közalapítvány Gyomaendrőd Város Közgyűjteményeiért támogatása
 Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
50/2023. (II.13.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a képviselő-testületnek az alábbi döntési javaslat elfogadását:
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete a Közalapítvány Gyomaendrőd Város Közgyűjteményeiért egyedi támogatási kérelme alapján, a 2023. évi költségvetéséről szóló …/202.. (II. …….) önkormányzati rendeletének 7. melléklete 5., ’Közalapítvány támogatása’ megnevezésű során megtervezett összeg terhére 2.240.000,. forint összegű támogatásban részesíti a Közalapítvány Gyomaendrőd Város Közgyűjteményeiért szervezetet a következő szerződéses kötelmekkel:
 
Támogatási Szerződés
 
amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzat (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószám: 15725527-2-04), mint támogató (továbbiakban: Támogató) aláírásra jogosult képviselője: Toldi Balázs polgármester másrészről Közalapítvány Gyomaendrőd Város Közgyűjteményeiért, mint kedvezményezett (a továbbiakban: Kedvezményezett), Székhely: 5500 Gyomaendrőd, Kossuth út 11. adószám: 19058733104, pénzforgalmi számlaszám, amelyre a támogatás utalásra kerül: 53200125-10002089-00000000, aláírásra jogosult képviselője: Megyeriné Csapó Ildikó között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel.
 
1. Előzmények
A Támogató Gyomaendrőd Város Önkormányzatának 2023. évi költségvetéséről szóló …./2023. (II/……………….) önkormányzati rendelet 7. melléklet 5. sorában „Közalapítvány támogatása” megnevezéssel 2.240.000,-Ft költséget tervezett. Ez az összeg a Közalapítvány Gyomaendrőd város Közgyűjteményeiért támogatási célját szolgálja. A Közalapítvány kuratóriumának elnöke 2023. február 3-án benyújtotta támogatási kérelmét. A kedvezményezettet a Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete ……./2023 (Gye. Kt. határozat támogató döntés szerint 2.240.000 Ft. – azaz kettőmillió-kettőszáznegyvenezer forint - támogatásban részesítette. A Támogató döntése alapján Kedvezményezett vissza nem térítendő támogatásban részesül.
 
2.
Az Előzményekben meghatározottak szerint Szerződő Felek az alábbi Szerződést kötik:
A Szerződés tárgya a Közalapítvány Gyomaendrőd Város Közgyűjteményiért alapító okiratában foglalt cél megvalósítása során az 5500 Gyomaendrőd, Kossuth út 11. szám alatti ingatan működési költségére, valamint a szakmai működéséhez fedezet biztosítása.
 
3.
A támogatási időszak 2023. január 1. napjától 2023. december 31. napjáig tart.
 
4.
A támogatás folyósításának időpontja: A támogatás teljes összege a Szerződés hatályba lépését követő 15 napon belül kerül folyósításra.
 
5.
Kedvezményezett a támogatás felhasználásáról szakmai és pénzügyi beszámolót köteles benyújtani 2024. január 31. napjáig. A fel nem használt támogatást visszafizetési kötelezettség terheli, melyről Kedvezményezett az elszámolás benyújtásával egyidejűleg köteles intézkedni Támogató 53200125-11062402 számú költségvetési elszámolási számlaszámára
Kedvezményezett tudomásul veszi, hogy az elszámolás során kizárólag a támogatási időszakra (2023. január 1 – 2023. december 31.) vonatkozóan felhasznált támogatási összeget érvényesítheti.
Kedvezményezett tudomásul veszi, hogy a beszámoló pénzügyi részéhez összesítő kimutatást kell készítenie.
Kedvezményezett tudomásul veszi, hogy a támogatás nem ruházható át.
A Projekt költségeivel 2.240.000 Ft, azaz kettőmillió-kettőszáznegyvenezer forint mértékéig el kell számolni.
 
6. A Kedvezményezett vállalja, hogy a Támogatót
a) honlap működtetése esetén támogatóként jelenítik meg
b) kiadványok esetén a kiadványban támogatóként tüntetik fel
c) a kiemelt programjai előzetesét, a programok megvalósításának eredményét a Támogató hagyományos és elektronikus kiadványaiban nyilvánosságra hozza.
 
7. Záró rendelkezések
7.1. Jelen Szerződés 2 db eredeti példányban készült.
7.2. A Kedvezményezett a jelen Szerződés aláírásával kijelenti, hogy a jelen Szerződés tartalmát, és a vonatkozó jogszabályokat ismeri és magára nézve kötelezőnek ismeri el, és tudomásul veszi, hogy a jelen Szerződés, a vonatkozó jogszabályok módosításával, illetve új jogi szabályozás bevezetésével minden külön intézkedés nélkül módosulnak.
7.3. Amennyiben a Támogató vagy a Támogató bármely, a jelen Szerződés alapján keletkező bejelentési, jelentéstételi, tájékoztatási kötelezettség, vagy igénylés teljesítéséhez formanyomtatványt bocsát rendelkezésre (így különösen: záró beszámoló, szerződésmódosítás Kedvezményezett általi kezdeményezése), szerződésszerű teljesítésnek kizárólag a formanyomtatvány használata minősül. A formanyomtatványok a Támogató honlapjáról tölthetők le. A Támogató a jelen Szerződésből fakadó kötelezettségek teljesítésére elektronikus alkalmazást írt elő így a szerződésszerű teljesítésnek kizárólag az elektronikus alkalmazás használata minősül.
7.4. A Szerződő Felek a jelen Szerződés időtartamára kapcsolattartót jelölnek ki. A Támogató kapcsolattartója Omiliákné Csikós Anikó civil kapcsolatokért felelős ügyintéző (tel.: 66-581-233, fax: 66-283-288, email: omiliakne@gyomaendrod.hu) A Kedvezményezett kapcsolattartója a támogatási kérelmen megjelölt személy. A kapcsolattartó nevének, postacímének, telefon és telefax számának és elektronikus levélcímének változásáról 30 napon belül tájékoztatják egymást.
7.5. A Kedvezményezettnek a Támogató szervezete felé irányuló hivatalos Kommunikációja a személyes kapcsolattartáson kívül kizárólag elektronikus úton történik.
7.6. A jelen Szerződés hatályba lépésének napja megegyezik a szerződést kötő felek közül az utolsóként aláíró aláírásának napjával. Jelen szerződés a záró projektjelentés (szakmai beszámoló és pénzügyi elszámolás) elfogadásának napját követő nappal hatályát veszti.
7.7. Kedvezményezett kijelenti, hogy – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően – a projekt adatlapon feltüntetett szervezeti képviselő, illetve a Projekt megvalósításában résztvevő személyek, valamint a beszámolás, a szabálytalansági eljárás és az ellenőrzési tevékenység során átadott dokumentumokban feltüntetett személyek személyes adataiknak a Támogató és a Támogató által történő kezeléséhez (ideértve ezen adatok felvételét, tárolását, nyilvánosságra hozatalát is) kifejezetten hozzájárultak.
Ennek alapján Kedvezményezett szavatol azért, hogy ezen személyes adatok fentieknek megfelelő kezelése az érintettek hozzájárulásával történik.
7.8. Jelen Szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv és a vonatkozó magyar jogszabályok rendelkezései az irányadók.
7.9. A Kedvezményezett képviseletében aláíró személy(ek) kijelenti(k), hogy alapító okiratuk alapján, a jelen Szerződés bevezető részében feltüntetettek szerint jogosult(ak) a Kedvezményezett képviseletére, továbbá ennek alapján a jelen Szerződés megkötésére és aláírására. Aláíró képviselő(k) kijelenti(k) továbbá, hogy a testületi szervei(k) részéről a jelen Szerződés megkötéséhez szükséges felhatalmazásokkal rendelkezik(nek) és harmadik személyeknek semminemű olyan jogosultsága nincs, mely a Kedvezményezett részéről megakadályozná vagy bármiben korlátozná a jelen Szerződés megkötését, és az abban foglalt kötelezettségek maradéktalan teljesítését.
7.10. A Kedvezményezett képviseletében aláíró személy(ek) kijelenti(k), hogy a kedvezményezett az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 30. § (1) bekezdése alapján a jóváhagyásra jogosult Támogató szerve által elfogadott utolsó üzleti évről szóló számviteli beszámolóját letétbe helyezte.
7.11. Szerződő Felek a jelen Szerződést átolvasták, és közös értelmezés után, mint akaratukkal és elhangzott nyilatkozataikkal mindenben egyezőt aláírták.
   
………………………....…….
Kedvezményezett
P.H.
 
Kelt: …………, 2023. év ……… hónap …
napján.
……….…...........………
Támogató
P.H.
 
Kelt: Gyomaendrőd, 2023. év ……… hónap …
napján.
 
Jogilag ellenjegyzem:
 
…………………………….
Dr. Csordás Ádám
 
Pénzügyileg ellenjegyzem:
 
…………………………….
Szilágyiné Bácsi Gabriella
« Vissza
Vissza a főmenübe