62/2023. (II. 13.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Megállapodás a Gyomaendrődi Hírmondó kiadásáról
Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
62/2023. (II.13.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a képviselő-testületnek, hogy a Határ Győző Városi Könyvtárral a Gyomaendrődi Hírmondó című városi időszaki lap kiadási feladatainak ellátására kötött megállapodás módosításához járuljon hozzá és az alábbi megállapodást fogadja el és ezzel egyidejűleg kérje fel Toldi Balázs polgármestert a megállapodás aláírására:
 
MEGÁLLAPODÁS
a Gyomaendrődi Hírmondó városi időszaki lap kiadásáról
 
Amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., képviseli: Toldi Balázs polgármester) mint a Gyomaendrődi Hírmondó című városi időszaki lap alapítója (a továbbiakban: Alapító),
 
másrészről a Határ Győző Városi Könyvtár (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., Törzskönyvi azonosító szám (PIR): 634409, adószáma: 16654237-1-04, képviseli: Dinyáné Bánfi Ibolya intézményvezető) mint a Gyomaendrődi Hírmondó című városi időszaki lap kiadója (a továbbiakban: Kiadó) között az alulírott helyen és időben, az alábbi feltételek szerint:

1. Előzmény:
A felek megállapítják, hogy az Alapító a 285/2017. (V. 25.) Gye. Kt. határozatával alapította meg a Gyomaendrődi Hírmondó című városi időszaki lapot (a továbbiakban: Hírmondó), melynek kiadói jogát a Kiadóra ruházta. A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Mttv.) 46. § (1) bekezdésében meghatározottakra figyelemmel a felek a jelen megállapodásban rendezik a Hírmondó kiadásával kapcsolatos kérdéseket. Jelen megállapodás mindkét fél általi aláírásával hatályát veszti a 2017. szeptember 5. napján aláírt megállapodás.

2. A Kiadó vállalja, hogy a Mttv. előírásait figyelembe véve ellátja a Hírmondó kiadói feladatait. Ennek keretében:

2.1. Gondoskodik a Hírmondó nyomtatott vagy digitális formában történő kiadásáról, évi maximum 9 alkalommal, alkalmanként átlagban 20 oldalon, maximum 5.500 példányban történő megjelentetéséről, valamint terjesztéséről. A megjelenés gyakoriságát, formáját valamint a példányszámot évente, az Alapító költségvetési rendeletében meghatározott mértékű önkormányzati támogatás határozza meg.

2.2. Polgári jogi jogviszony keretében gondoskodik a Hírmondó tervezőszerkesztői, nyomtatási és terjesztői feladatainak ellátásról.

2.3. A Kiadó a Hírmondó szerkesztése során az Alapító által elfogadott szerkesztési alapelvek szerint jár el.

2.4. A Kiadó a terjesztői feladatokat ellátó vállalkozáson keresztül gondoskodik a lap terjesztéséről. A köteles és tiszteletpéldányok postázása a Kiadó feladata.

2.5. A Hírmondó minden lapszámában az aktuális lapszám legfeljebb 25 %-áig – a Mttv-ben és egyéb vonatkozó jogszabályokban foglalt feltételekkel - kereskedelmi jellegű hirdetést helyezhet el.

2.6. A Kiadó köteles kiadói tevékenysége során betartani a szerzői jogról szóló jogszabályi rendelkezéseket.

2.7. A Kiadó, az Alapító felhívására köteles a kiadói tevékenységével kapcsolatban teljes körű tájékoztatást adni.

2.8. A Kiadó köteles a hatályos jogszabályokban, különösen a Mttv-ben foglalt bejelentési, nyilvántartásba vételi, illetőleg regisztrációs kötelezettségeinek eleget tenni.

2.9. A Kiadó a Hírmondó nyomtatott oldalának fejlécében használhatja a város címerét és logóját a városi jelképek használatára vonatkozó jogszabályi rendelkezések figyelembevételével.

3. Az Alapító a kiadással járó tördelési, nyomtatási, terjesztési feladatok ellentételezésére évente, a költségvetési rendeletében meghatározott mértékű önkormányzati támogatást biztosít a Kiadó részére, a kiadáshoz kapcsolódó személyi jellegű kiadásokra az Alapító költségvetésében biztosítja a szükséges forrást. A kiadással járó, szakmai színvonal csökkenését nem eredményező, költségmegtakarítást és többletbevételt a Kiadó az intézményi működési kiadásokra és a szakmai munka fejlesztésére fordíthatja.

4. A felek a jelen megállapodást kizárólag írásban módosíthatják.

5. A megállapodás határozatlan időtartamra szól és a Felek aláírásával lép hatályba.

6. A Felek a megállapodásból esetlegesen felmerülő vitás kérdéseiket megpróbálják megegyezés útján rendezni. Arra az esetre, ha a tárgyalás nem vezet eredményre, a felek - hatáskörtől függően - kikötik a Szarvasi Járásbíróság kizárólagos illetékességét a jogvita eldöntésére.

7. A megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Mttv. rendelkezései megfelelően irányadóak. A megállapodás három egymással szó szerint megegyező példányban készült, melyet Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a ……/2023. (II. 23.) Gye. Kt. határozatával jóváhagyta, és azt a felek elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, aláírják.

 Gyomaendrőd, 2023……………………….             Gyomaendrőd, 2023……………………….. 
 
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata
Toldi Balázs
polgármester
 
Határ Győző Városi Könyvtár
Dinyáné Bánfi Ibolya
intézményvezető
Jogilag ellenjegyzem:
 
Dr. Csordás Ádám
jegyző
Pénzügyileg ellenjegyzem:
 
Szilágyiné Bácsi Gabriella
pénzügyi osztályvezető
 
« Vissza
Vissza a főmenübe