126/2022. (VI. 20.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Ingatlan felajánlás

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

126/2022. (VI. 20.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek következő döntési javaslatot: 

„Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete köszönettel veszi és elfogadja a Gyomaendrődi Ipartestület (5502 Gyomaendrőd, Fő út 50.) tulajdonában lévő 5502 Gyomaendrőd, Fő út 50. szám alatt lévő 6410 hrsz.-ú ingatlan felajánlását Gyomaendrőd Város Önkormányzatának.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 5502 Gyomaendrőd, Fő út 50. száma alatt lévő, 6410 hrsz.-ú, Irodaház megnevezésű, 569 m2 területű ingatlant a felajánlással összhangban az alábbi feltételek mellett fogadja tulajdonba.

1.     A jogügylet ingatlan ajándékozási és adásvételi szerződéssel jön létre.

2.     Az ingatlan adásvétel érintett része 1 millió forint. Az ajándékozott rész értéke 25 millió Ft.

3.     Vételár megfizetése: legkésőbb a szerződés aláírásának napjától számított 15 napon belül.

4.     A jogügylettel felmerült költségeket az önkormányzat viseli, így az ügyvédi munkadíj, a földhivatali eljárási díj.

5.     Gyomaendrőd Város Önkormányzata biztosítja az Ipartestület részére a székhelyként való megtartást és az épületen címtábla kihelyezését. Továbbá az Ipartestület által évente egy-két alkalommal való gyűlést, illetve egyéb ipartestületi esemény megtartását az épületben. 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a tulajdonba került ingatlant az önkormányzat törzsvagyonába sorolja be korlátozottan forgalomképes minősítéssel. 

A jogügylet forrása: Gyomaendrőd Város Önkormányzat 2022. évi költségvetésről szóló rendelet 8. melléklet 29. sor ingatlanvásárlás 10 millió Ft keretösszeg terhére. 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingatlan ajándékozási és adásvételi szerződést aláírja.”

« Vissza
Vissza a főmenübe