90/2022. (IV. 19.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Z-BOX csomagautomata elhelyezése közterületen

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

90/2022. (IV. 19.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek következő döntési javaslatot:

„Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülte a Gyomaendrőd, Hősök tere 8. szám előtt lévő (5875/3 hrsz.), valamint az OTP Áchim András utca (690 hrsz.) közötti közterületein Z-BOX csomag automaták elhelyezésre az alábbi bérleti szerződést köti a Packeta Hungary Kft.-vel (1044 Budapest, Ezred utca 1-3. B2/11.).

 

Z-BOX KIHELYEZÉSRŐL ÉS ÜZEMELTETÉSI EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL SZÓLÓ SZERZŐDÉS

szerződésszám: ZB000206

(tervezet)

 

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

Székhely:                                Gyomaendrőd Város Önkormányzata

Törzskönyvi azonosító:          725525

Adószám:                               15725527-2-04

Képviseli:                                Toldi Balázs polgármester

Bankszámlaszám:                   Takarékbank Zrt., 53200125 - 11062402

 

továbbiakban mint „Bérbeadó“

 

és

 

Packeta Hungary Kft.

székhely:                     1044 Budapest, Ezred utca 1-3. B2/11.

Cégjegyzékszám:       01-09-202186

Adószám:                   25140550-2-41
Képviseli:                    Szelezsán Krisztián Sales Manager

Bankszámlaszám:       CITIBANK 10800007-50000000-15161027

 

továbbiakban mint „Bérlő“

 

külön-külön „Fél“, együttesen „Felek” között alulírott helyen és időben az alábbi feltételek szerint:

 

1.      Szerződés hatálya

 

1.1 A Felek jelen szerződést határozatlan időtartamra (a továbbiakban: „Bérleti Időszak”) kötik, mely szerződés mindkét Fél aláírásának napján lép hatályba.

 

2.      Szerződés tárgya

 

2.1.Bérbeadó jelen szerződés keretében hozzájárul, hogy Bérlő Gyomaendrőd Város Önkormányzata tulajdonát képező, 5500 Gyomaendrőd, 5875/3 hrsz.-ú, valamint 5500, Gyomaendrőd, 690 hrsz.-ú közterületein a jelen szerződés 1. sz. Mellékletét képező alaprajzon jelölt helyen - Z-BOX csomagautomatát helyezzen el és üzemeltessen. (továbbiakban: „Bérlemény“).

 

2.2.Bérlő főtevékenységét tekintve csomagszállító szolgáltatást nyújt ügyfelei részére, melynek keretében többek között olyan csomagautomatákat üzemeltet, amely automaták csomagok kivételét - és feladását és további szolgáltatásokat biztosítanak (a továbbiakban: „Z-BOX”) az ügyfelek részére.

 

2.3.Bérbeadó a 2.1. pontban meghatározott Bérleményt jelen Szerződésben meghatározott feltételek szerint a Bérlő részére bérleti díj fizetése és üzemeltetési kötelezettség mellet Bérlő részére bérbe adja azon célból, hogy Bérlő a 2.2. pontban meghatározott 1 db Z-BOX-ot elhelyezhesse, a Z-BOX biztosította csomag ki- és feladását, ehhez kapcsolódó további szolgáltatásokat az ügyfelek igénybe vehessék és szüksége esetén a Bérlő a Bérlemény területén a Z-BOX telepítését, üzemeltetését, szervizelését és esetleges változtatását Bérlő elvégezhesse.

 

2.4.A Bérlemény részét képezi a jelen Szerződés 1. sz. Mellékletét (a továbbiakban: ”Alaprajz") képező vázrajzon jelölt összesen 5 m2 alapterületű ingatlanrészek, amely a Z-BOX csomagkiadó automata elhelyezésére szolgálnak. A Bérlő saját költségén köteles a Z-BOX árukiadó automatát felállítani és beüzemelni Z-BOX csomagautomata 2. sz. Mellékletében meghatározott látványterve alapján.

 

2.5.Felek rögzítik, hogy Bérbeadó jelen Szerződés alapján nem felel a Z-BOX-ért és az abban megtalálható tartalomért sem.

 

3.      Bérbeadó jogai, kötelezettségei

 

3.1.Bérbeadó köteles a Bérleményt 2022….. napján a Bérlő birtokába adni. A birtokbaadásra jegyzőkönyv felvétele mellett kerülhet sor, szükség esetén fényképek készítésével.

 

3.2.Bérbeadó köteles biztosítani a Bérlő számára a Bérlemény zavartalan használatát a jelen Szerződésben meghatározott célra, valamint hozzáférést a Bérleményhez, mind a Bérlő és ügyfeleinek számára napi 24 órában heti 7 napon át.

 

3.3.A Bérbeadó a Bérleti Időszak teljes időtartama alatt szavatolja, hogy a Bérlemény szerződésszerű és rendeltetésszerű használatra alkalmas. Bérbeadó szavatolja, hogy a Bérlemény megközelítéséhez használható utat, járdát, felületet karbantartja, a Bérlemény balesetmentes használhatóságát mindenkor Bérbeadó köteles biztosítani.

 

3.4.Bérbeadó köteles tartózkodni attól, hogy a Z-BOX-ot bármilyen módon módosítsa, rongálja, továbbá nem jogosult azt áthelyezni vagy abba belenyúlni a Bérlő engedélye nélkül.

 

3.5.A Bérleményre vonatkozóan harmadik személynek nincsen olyan joga, amely Bérlőt annak használatában korlátozza, vagy akadályozza; mentes minden olyan pertől, tehertől és igénytől, melyek a Bérlőt korlátozzák, vagy akadályozzák a Bérlemény zavartalan használatában.

 

3.6.Továbbá kijelenti, hogy a szerződéskötéskötés idején vele szemben végrehajtási eljárás, csődeljárás nem indult és nincs folyamatban, továbbá vele szemben jogerős bírósági határozattal megindított felszámolási eljárásról szóló közlemény a Cégközlönyben nem jelent meg, illetve a felszámolás elrendelése iránti kérelem tudomása szerint nem került benyújtásra.

 

3.7.Amennyiben a Bérbeadónak felróható okból a Bérlemény használhatatlanná válik, megsemmisül, úgy a Bérbeadó köteles Bérlő számára Z-BOX-ot a Bérleményhez közeli másik, hasonló helyen elhelyezését engedélyezni a jelen Szerződésben meghatározott feltételek szerint.  

 

4.      Bérlő jogai, kötelezettségei

 

4.1.A Bérlő tevékenységének folytatásához szükséges szakhatósági engedély beszerzése a Bérlő kötelezettsége.

 

4.2.A Bérlemény területén - amennyiben ez szükséges - a Z-BOX áramcsatlakozását a Bérlő köteles kiépíteni saját költségén, a Bérbeadó előzetes írásbeli engedélye alapján.

 

4.3.Bérlő elfogadja, hogy a Z-BOX profiljának (mely a jelen szerződés 3. számú mellékletét képezi) megváltoztatása csak a Bérbeadó előzetes írásbeli engedélye alapján történhet.

 

4.4.A Bérlő köteles a Bérleti Időszak alatt a Bérleményt rendeltetésszerűen használni, annak bármilyen átalakítása kizárólag a Bérbeadó előzetes írásbeli engedélye alapján történhet, amelyet Bérbeadó nem jogosult indokolatlanul megtagadni. Az átalakítás költségét a Bérlő köteles viselni.

 

4.5.A Bérlő köteles a Bérleményt tiszta, rendezett állapotban tartani és a Bérleményt a jelen Szerződés 3.1. pontban meghatározott időben üzemeltetni, továbbá a Bérlemény környezetében lévő más üzletek és területhasználók zavarása nélkül jogosult és köteles használni a Bérleményt.

 

4.6.A Bérlő jogosult a Z-BOX-ra kamerát felszerelni, azonban köteles gondoskodni arról, hogy a kamera használata a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak megfeleljen. Bérlő kijelenti, hogy kizárólag ő felel az elhelyezett kamera működtetéséért, illetve az azzal kapcsolatban elkövetett esetleges jogsértésekért.

 

 

5.      Bérleti díj és üzemeltetési költség

 

5.1.Bérlő a Bérlemény bérletért jelen Szerződés értelmében bérleti díjat fizet, melynek mértéke 5.000 Ft,- + Áfa / hó, azaz ötezer forint + ÁFA havonta, (a továbbiakban: „Szolgáltatási díj”).

 

5.2.Bérlő a bérleti díjat egy naptári évre előre, egyösszegben, időarányosan fizeti a Bérbeadó által kibocsátott számla ellenében átutalással, melynek fizetési határideje a számla kézhezvételétől számított legalább 8 nap. Amennyiben a szerződés a naptári év vége előtt szűnne meg, a már kifizetett bérleti díj arányos részét a Bérbeadó a szerződés megszűnését követő 8 napon belül, helyesbítő számla megküldése mellett visszafizeti Bérlő részére.

 

5.3.A bérleti díj a Bérlemény, bérlő általi birtokbavétele, illetve Z-BOX kihelyezése előtt fizetendő, mely fizetési kötelezettség határidőben történő elmulasztása esetén a Bérbeadó a Z-BOX kihelyezését és beüzemelését megtagadja. Bérlő elfogadja, hogy fizetési késedelme esetén a Szolgáltató részéről a szolgáltatás megtagadása nem minősül szerződésszegésnek.

 

5.4.Amennyiben Bérlő fizetési kötelezettségének határidőben nem tesz eleget és a Bérbeadó fizetési felszólításától számított további 8 napos határidőben sem tesz eleget, úgy a Bérlő a késedelembeesés napjától számítva köteles a késedelem minden napjára a Ptk. szerinti késedelmi kamatot megfizetni.

 

5.5.Abban az esetben, ha a Bérlő az érvényben lévő hatályos jogi előírásoknak alapján a Bérlemény igénybevételével kapcsolatban köteles önkormányzati vagy bármilyen más egyéb díjat fizetni (helyi adó) (a továbbiakban: „egyéb díj”), Bérlő vállalja annak megfizetését.

 

 

6.      Szerződés megszűnése

 

6.1.Mindkét Fél jogosult a szerződést indoklás nélkül felmondani, felmondási idő 3 hónap, továbbá súlyos szerződésszegés esetén azonnali hatályú rendkívüli, egyoldalú írásbeli felmondásnak is helye van, továbbá a Felek kölcsönös írásbeli megegyezésével is megszüntethető.

 

6.2.Súlyos szerződésszegésnek minősül különösen, de nem kizárólagosan és egyoldalú, rendkívüli felmondásnak van helye, ha

 

-          A Bérlő az 5. pontban meghatározott határidőben – Bérbeadó felszólítása ellenére – a bérleti díj megfizetésével késedelembe esik;

-          Amennyiben a Bérlő a rendeltetésszerű használattal összefüggő szerződésszegése olyan súlyos, hogy Bérbeadótól nem várható el a szerződés érvényben tartása,

-          Bérlő a Bérleményt a jelen Szerződésben rögzített céltól eltérően használja;

-          Bérlő ellen csőd, felszámolási vagy végelszámolási eljárás indul, vagy egyéni vállalkozói státusza megszűnik,

-          Bérbeadó a Z-BOX működését akadályozó technikai problémát önhibájából, szándékosan sem hárítja el.

 

6.3.A Szerződés megszűnését követően a Felek kötelesek egymással elszámolni. Bérlő köteles a Bérleményt a Bérbeadó részére a jelen Szerződés megszűnésének napján, a birtokbaadás napján felvett jegyzőkönyvben rögzített állapotnak megfelelő állapotban - figyelembe véve az általános elhasználódást - visszaszolgáltatni és ingóságait saját költségén elszállítani.

 

 

7.      Vegyes rendelkezések

 

7.1.Vis Major

 

7.1.1.     Egyik Fél sem vonható felelősségre a jelen Szerződésben meghatározott kötelezettségei elmulasztásáért, ha az vis major esetének következményeképpen áll elő.

 

7.1.2.     Felek megállapodnak abban, hogy az a Fél, amelynél a vis major esete felmerül, köteles késedelem nélkül értesíteni a másik Felet. Az ezt elmulasztó Fél korlátozás nélkül felel bármely olyan kárért, amely abból ered, hogy elmulasztotta értesíteni a másik Felet.

 

7.1.3.     Vis major előfordulása nem érinti a vis major előfordulását megelőzően nyújtott szolgáltatásra vonatkozó kötelezettségeket.

 

7.2.Értesítések

 

7.2.1.     Más értelmű rendelkezés hiányában a jelen Szerződés alapján, Bérbeadó vagy Bérlő által adandó értesítéseket az alább megjelölt email címre kell elküldeni.

 

7.2.2.     Csak az alábbi személyek jogosultak a jelen Szerződés megkötésével, módosításával vagy megszüntetésével kapcsolatosan nyilatkozatot tenni:

 

Bérbeadó nevében:

 

Név:                                          Toldi Balázs polgármester  

Cím:                                          5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.

E-mail:                                      polgarmester@gyomaendrod.hu

Telefon:                                    06 30 383 8035

 

Bérlő nevében:

 

Név:                                          Szlezsán Krisztián

Cím:                                          1044 Budapest, Ezred utca 1-3. B2/11.

E-mail:                                      krisztian.szelezsan@packeta.hu

 

Kapcsolattartó:

 

Név:                                          Pittner Ádám          

Cím:                                          1044 Budapest, Ezred utca 1-3. B2/11.

E-mail:                                      adam.pittner@packeta.hu

Telefon:                                    0620/226-72-71

 

 

 

7.2.3.     Felek kötelesek a képviselők személyében bekövetkezett bármely változást 5 napon belül írásban közölni.

 

7.3.Szerződésmódosítások érvényessége

 

Jelen Szerződést módosító minden nyilatkozatot és visszaigazolást a Felek csak akkor tekintenek érvényesnek, ha azt írásba foglalták és az arra jogosult képviselői aláírták.

 

7.4.Szerződés teljessége

 

Felek ezennel megállapodnak, hogy a jelen Szerződés aláírásával egy időben hatályát veszti minden korábbi megállapodás és a jelen Szerződés tárgyában tett joghatályos nyilatkozat.

 

7.5.Jogviták rendezése

 

Felek megállapodnak abban, hogy amennyiben a jelen Szerződésből eredően jogvita merül fel, akkor törekednek arra, hogy a nézetkülönbségeket elsősorban békés úton rendezzék. Amennyiben a jogvitát Felek békés úton rendezni nem tudják, úgy a vitás kérdés első írásbeli jelzésétől számított 15 napon túl bármelyik fél a bíróság előtt eljárást kezdeményezhet.

 

7.6.Alkalmazandó jog

 

A jelen Szerződésre Magyarország jogszabályai, irányadók.

 

7.7.Jogról való lemondás hiánya

 

A jelen Szerződésben foglalt bármely jog késedelmes érvényesítése, illetve érvényesítésének elmulasztása nem jelenti a jogok érvényesítéséről való lemondást, illetve valamely jog részleges vagy kizárólagos érvényesítése nem zárja ki a többi, illetve a fennmaradó jog érvényesítését.

 

 

A Szerződő Felek a jelen Szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, kölcsönös felolvasás és értelmezés után, saját kezűleg jóváhagyólag aláírtak.

 

Mellékletek:

1. sz. Melléklet: Bérlemény helyszínrajz

2. sz. Melléklet: Z-BOX automata látványterv

3. sz. Melléklet: Z-BOX profil

 

 

Gyomaendrőd, 2022. ...

Budapest, 2022. …

 

 

 

………………………….

………………………….

      Gyomaendrőd Város Önkormányzata

Bérbeadó

képviseli: Toldi Balázs polgármester

Packeta Hungary Kft.

Bérlő

képviseli: Szlezsán Krisztián Sales Manager

     

 
Gyomaendrőd, 2022. április 11. „

« Vissza
Vissza a főmenübe