202/2022. (X. 17.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Gyomaendrőd Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyontárgyak feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 10/2018. (II. 27.) rendelet módosítása

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

202/2022. (X. 17.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága elfogadásra javasolja a Képvisel  ő-testületnek a következő döntési javaslatot:

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testületének …/2022. (…. ….) önkormányzati rendelete

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyontárgyak feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 10/2018. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Gyomaendrőd város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés j) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. § - ában biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 

1. §

A Gyomaendrőd Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyontárgyak feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 10/2018. (II.27.) önkormányzati rendelet 6. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Ingatlanok értékesítése, megterhelése esetében forgalmi értékbecslésben meghatározott értéknél alacsonyabb nem lehet a vételár. A vételár az ingatlan értékesítése során 2 sikertelen versenyeztetést követően amíg az el nem kel az értékbecslésben meghatározott érték három szakaszban 90; 70 és 50%-ra csökkenthető. Az első szakasz (90 %) a 100%-os kikiáltási áron történő 2 sikertelen értékesítést követően kezdődik. A második szakasz (70%) a 90%-os kikiáltási áron történő sikertelen értékesítést követően kezdődik. A harmadik szakasz (50%) a 70%-os kikiáltási áron történő sikertelen értékesítést követően kezdődik.” 

1.      §

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe