217/2022. (X. 17.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: A Hősök útja 39. szám alatt lévő „Leánykollégium” hasznosítási lehetőségének vizsgálata

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

217/2022. (X. 17.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek a következő döntési javaslatot:

„Gyomaendrőd Város Önkormányzata a Gyomaendrőd, Hősök útja 39. szám alatti ingatlan területén lévő volt leánykollégium épület határozott idejű turisztikai célú haszonbérletére nyílt árverést hirdet meg az alábbi felhívás szerint:  

 Árverési kiírás
 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata nyílt árverést hirdet meg Gyomaendrőd, Hősök útja 39. szám alatt lévő volt leánykollégium épület turisztikai célú hasznosítására.

 

Az árverés célja: A versenysemlegesség lehető legteljesebb biztosításával minden jelentkezőnek lehetővé tegye a sikeres ajánlattételt.

 

Az árverést kiíró megnevezése és székhelye:

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

cím: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.

telefon: +36-66/386-122

képviseli: Toldi Balázs polgármester

e-mail: onkormanyzat@gyomaendrod.hu

 

Az árverés kiírása, meghirdetése

 

1. A megkötendő szerződés típusa: bérleti szerződés

 

2. A bérleti jog időtartama: 5 év.

 

3. Az árverési eljárás módja: egyfordulós.

4.  Az árverésen részt vehet:

4.1. Természetes személy,

4.2. Azon, a cégnyilvántartásba bejegyzett jogi személy, amely a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) pontjában meghatározott átlátható szervezet,

4.3. Több társaság vagy természetes személy együttesen, amely a hatályos magyar jogszabályok értelmében ingatlan tulajdonjogát megszerezheti. Magánszemélyek a személyi okmányaikkal igazolhatják magukat. Cégek esetében az aláírásra jogosult, vagy érvényes meghatalmazással rendelkező vehet részt a pályázati eljárásban. Az aláírási címpéldány eredeti példányát, a 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatot, aláírási címpéldányt és a cégszerűen aláírt átláthatósági nyilatkozatot, melyet az eredeti okirat bemutatásával kell igazolni.

Az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az előleg letétbe helyezésre került. 

4.4. Az ajánlattevőnek be kell mutatni, 30 napnál nem régebbi igazolást, mely szerint nincs lejárt köztartozása az alábbi szervek felé:

4.5.     Nemzeti Adó és Vámhivatal.

Az igazolás típusa: nemleges együttes adóigazolás

A nemleges adóigazolás igazolja, hogy az adózónak az igazolás kiállításának napján vagy az igazolás iránti kérelemben megjelölt napon az adóhatóságnál nyilvántartott tartozása, valamint végrehajtásra vagy visszatartásra átadott köztartozása nincs. Nemleges adóigazolás kiadására kizárólag akkor van mód, ha az adózó a tartozás megállapítását befolyásoló egyéb adókötelezettségeinek (pl. bevallási kötelezettségének) is maradéktalanul eleget tett.

4.6.     Gyomaendrőd Város Önkormányzata, valamint annak helyi adóhatósága.

Az igazolás típusa: hatósági bizonyítvány.

 

5. Az árverési eljárás tárgyát képező ingatlan főbb adatai:

 

Helyrajzi szám

Az ingatlan főbb adatai, jellemzői, egyéb megjegyzés

 687 hrsz.

Gyomaendrőd, Hősök útja 39.

Korábban leánykollégiumként funkcionált. Műszaki állapota jó.

Az épület hasznos alapterülete: 410,15 m2.

Teljes közművel rendelkezik.

 

Az épület közösségi szálláshely engedéllyel rendelkezik.

A szobákban nincs vizesblokk. A tisztálkodásra közös zuhanyzók vannak kialakítva. A szálláshely 47 férőhellyel rendelkezik.

 

Az épület alagsorában lévő konyharész helyiségeinek használatára a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium igényt tart.

 

Az épület helyi védettség alatt áll.

 

6. Az árverés

 

6.1. Helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, Vitéz Váry József terem (Gyomaendrőd, Selyem út 124.)

6.2. Ideje: 2022. december 2. 1000 óra.

 

7. Árverési biztosíték:

7.1. A meghirdetett ingatlanra 300.000,-Ft árverési biztosíték utalását – legkésőbb 2022. december 2.-án 9 óráig - el kell indítani az Takarékbank Zrt.-nél vezetett 53200125-11062402 számlára, és annak bizonylat másolatát az árverésen be kell mutatni.

 

7.2. Az árverési eljárás során azon ajánlattevők, akik nem nyertek, azoknak a befizetett előleg visszautalásra kerül. A nyertes ajánlattevő döntése alapján szintén kérheti az előleg visszautalását, vagy annak beszámítását a bérleti díjba.

 

Az ellenszolgáltatás, amelynél kedvezőtlenebb ajánlat nem tehető

 

8. A bérleti díj mértéke: 50.000- Ft/hónap + ÁFA.

 

 

9. A Kiíró felhívja a figyelmet arra, hogy az ajánlattevő a fentiekben rögzítettől alacsonyabb mértékű díjra nem tehet ajánlatot.

 

Az ellenszolgáltatás teljesítésére vonatkozó előírások

 

10. Az eljárás nyertesének a bérleti díjat a bérbeadó által kibocsátott számla alapján, a kézhezvételtől számított 15 napon belül kell megfizetni.

 

Szerződéskötés feltételei

 

11. Az árverés nyertese az értesítést követően 15 napon belül szerződést köt.

 

12. A szerződéskötés egyéb feltételei:

12.1. A bérleti szerződés megkötése a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. §-ban rögzített feltételek mellett történik. A nemzeti vagyon hasznosítására vonatkozó szerződés csak természetes személlyel vagy átlátható szervezettel köthető

 

12.2. Ha az árverés nyertesével a szerződés megkötése – a szerződéskötésre nyitva álló határidőben – meghiúsul, vagy a szerződés aláírása után a nyertes ajánlattevő a szerződést nem vagy nem szerződésszerűen teljesíti és ezért a kiíró a szerződéstől eláll, vagy felmondja azt, úgy a kiíró jogosult a soron következő ajánlattevővel – azonos feltételek mellett – szerződést kötni, vagy új árverési felhívást közzétenni.

 

12.3. A nyertes ajánlattevő helyébe lépő ajánlattevővel csak akkor köthető szerződés, ha

a) az árverési kiírás erre lehetőséget adott, továbbá

b) az árverés eredményének közlésekor a 2. és 3. helyre rangsorolt ajánlattevőt erről külön értesítették, továbbá

c) a szerződésnek a kiíró által történő – a 12.2 pontban foglalt okok miatti – felmondása vagy attól történő elállása esetén a szerződéskötéstől számított 6 hónap még nem telt el.

 

12.4. A bérleti szerződésben a bérlőnek kötelezettséget kell vállalnia az épület alagsorában lévő konyharész használatának a biztosítására a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium részére, ennek elmaradása rendkívüli felmondási indok.

 12.5. A bérlő az ingatlanon felújítást, átalakítást különös tekintettel a külső homlokzatra az önkormányzat engedélyével végezhet.

 

Egyéb információk

 

13. Az árverési felhívás megjelenik: a Gyomaendrőd Város honlapján ( www.gyomaendrod.hu) illetve a Gyomaendrődi Hírmondó írott sajtóban.

 

14. Az ingatlannal, illetve a pályázati eljárással kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán lehet kérni munkanapokon 800 és 1400 között (Gyomaendrőd, Selyem út 124. sz. Telefon: (66) 581-238, email: csenyi@gyomaendrod.hu.).

 Az ingatlan a helyszínen előre egyeztetett időpontban megtekinthető.

 Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete

 

« Vissza
Vissza a főmenübe