25/2023. (I. 23.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Ingatlan hasznosítása bérlet útján

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

25/2023. (I. 23.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek a következő döntési javaslatot:

„Gyomaendrőd Város Önkormányzata a Gyomaendrőd, Hősök útja 39. szám alatti ingatlan területén lévő volt leánykollégium épület határozott idejű turisztikai célú haszonbérletére nyílt árverést hirdet meg az alábbi felhívás szerint:  

 

Árverési kiírás

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata nyílt árverést hirdet meg Gyomaendrőd, Hősök útja 39. szám alatt lévő volt leánykollégium épület turisztikai célú hasznosítására.

 

Az árverés célja: A versenysemlegesség lehető legteljesebb biztosításával minden jelentkezőnek lehetővé tegye a sikeres ajánlattételt.

 

Az árverést kiíró megnevezése és székhelye:

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

cím: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.

telefon: +36-66/386-122

képviseli: Toldi Balázs polgármester

e-mail: onkormanyzat@gyomaendrod.hu

 

 

Az árverés kiírása, meghirdetése

 

1. A megkötendő szerződés típusa: bérleti szerződés

 

2. A bérleti jog időtartama: 5 év.

 

3. Az árverési eljárás módja: egyfordulós.

4.  Az árverésen részt vehet:

1. Természetes személy,

2. Azon, a cégnyilvántartásba bejegyzett jogi személy, amely a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) pontjában meghatározott átlátható szervezet,

Az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az előleg letétbe helyezésre került. Továbbá akinek Gyomaendrőd Város Önkormányzata, valamint annak helyi adóhatósága felé nincs lejárt tartozása a nyilvántartásban.

 

2. A szükséges igazolások.

 

2.1. Magánszemélyek esetében a személyazonosság igazolása.

2.2. Az árverésen résztvevő szervezetnek cégszerűen aláírt módon kell nyilatkoznia az Nvtv. 3. § (1) pontjában foglaltakról, vagyis az átláthatóságról. A valótlan nyilatkozat alapján kötött szerződés semmis.  

2.3. Cégek esetében az aláírásra és a képviseletre való jogosultság igazolása.

2.4. A köztartozásmentes adózói adatbázisban történő szereplés ténye.

2.5. Amennyiben az árverésen résztvevő nem szerepel az adatbázisban, akkor be kell mutatni, 30 napnál nem régebbi igazolást, mely szerint nincs lejárt köztartozása a Nemzeti Adó és Vámhivatal felé.

 

Az árverésen résztvevőnek nem lehet Gyomaendrőd Város Önkormányzata, valamint annak helyi adóhatósága felé lejárt tartozása.

 

 

4. Az árverési eljárás tárgyát képező ingatlan főbb adatai:

 

Helyrajzi szám

Az ingatlan főbb adatai, jellemzői, egyéb megjegyzés

 687 hrsz.

Gyomaendrőd, Hősök útja 39.

Korábban leánykollégiumként funkcionált. Műszaki állapota jó.

Az épület hasznos alapterülete: 410,15 m2.

Teljes közművel rendelkezik.

 

Az épület közösségi szálláshely engedéllyel rendelkezik.

A szobákban nincs vizesblokk. A tisztálkodásra közös zuhanyzók vannak kialakítva. A szálláshely 47 férőhellyel rendelkezik.

 

Az épület helyi védettség alatt ál.

 

5. Az árverés

 

5.1. Helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, Vitéz Váry József terem (Gyomaendrőd, Selyem út 124.)

5.2. Ideje: 2023. március 3. 1000 óra.

 

6. Árverési biztosíték:

6.1. A meghirdetett ingatlanra 300.000 Ft árverési biztosíték utalását – legkésőbb 2023. március 3.-án 9 óráig - el kell indítani az Takarékbank Zrt.-nél vezetett 53200125-11062402 számlára, és annak bizonylat másolatát az árverésen be kell mutatni.

 

6.2. Az árverési eljárás során azon ajánlattevők, akik nem nyertek, azoknak a befizetett előleg visszautalásra kerül. A nyertes ajánlattevő döntése alapján szintén kérheti az előleg visszautalását, vagy annak beszámítását a bérleti díjba.

 

Az ellenszolgáltatás, amelynél kedvezőtlenebb ajánlat nem tehető

 

7. A bérleti díj mértéke: 50.000 Ft/hónap + ÁFA.

  

8. A Kiíró felhívja a figyelmet arra, hogy az ajánlattevő a fentiekben rögzített-től alacsonyabb mértékű díjra nem tehet ajánlatot.

 

Az ellenszolgáltatás teljesítésére vonatkozó előírások

 

9. Az eljárás nyertesének a bérleti díjat a bérbeadó által kibocsátott számla alapján, a kézhezvételtől számított 15 napon belül kell megfizetni.

 

Szerződéskötés feltételei

 

10. Az árverés nyertese az értesítést követően 15 napon belül szerződést köt.

 

11. A szerződéskötés egyéb feltételei:

11.1. A bérleti szerződés megkötése a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. §-ban rögzített feltételek mellett történik. A nemzeti vagyon hasznosítására vonatkozó szerződés csak természetes személlyel vagy átlátható szervezettel köthető

 

11.2. Ha az árverés nyertesével a szerződés megkötése – a szerződéskötésre nyitva álló határidőben – meghiúsul, vagy a szerződés aláírása után a nyertes ajánlattevő a szerződést nem vagy nem szerződésszerűen teljesíti és ezért a kiíró a szerződéstől eláll, vagy felmondja azt, úgy a kiíró jogosult a soron következő ajánlattevővel – azonos feltételek mellett – szerződést kötni, vagy új árverési felhívást közzétenni.

 

11.3. A nyertes ajánlattevő helyébe lépő ajánlattevővel csak akkor köthető szerződés, ha

a) az árverési kiírás erre lehetőséget adott, továbbá

b) az árverés eredményének közlésekor a 2. és 3. helyre rangsorolt ajánlattevőt erről külön értesítették, továbbá

c) a szerződésnek a kiíró által történő – a 11.2 pontban foglalt okok miatti – felmondása vagy attól történő elállása esetén a szerződéskötéstől számított 6 hónap még nem telt el.

11.4. A bérlő az ingatlanon felújítást, átalakítást különös tekintettel a külső homlokzatra az önkormányzat engedélyével végezhet.

 

Egyéb információk

 

12. Az árverési felhívás megjelenik: a www.ingatlan.com,  Gyomaendrőd Város honlapján ( www.gyomaendrod.hu) illetve a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján.

 

13. Az ingatlannal, illetve a pályázati eljárással kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán lehet kérni munkanapokon 800 és 1400 között (Gyomaendrőd, Selyem út 124. sz. Telefon: (66) 581-238, email: csenyi@gyomaendrod.hu.).

 

Az ingatlan a helyszínen előre egyeztetett időpontban megtekinthető.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő – testülete

« Vissza
Vissza a főmenübe