37/2022. (IV. 25.) Roma Nemzetiségi Önkormányzati határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodások

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata

37/2022. (IV. 25.) RNÖ határozata

 

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete együttműködési megállapodást köt a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzattal az alábbi tartalommal:

 

E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I   M E G Á L L A P O D Á S

 

Mely létrejött egyfelől Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat (székhelye: 5630 Békés, Petőfi utca 2., képviseli Kovács Gusztáv elnök,

másfelől a Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata (székhelye: 5500 Gyomaendrőd, Fő út 80, képviseli: Szécsi Zsolt elnök, ( a továbbiakban együtt: Felek) között, az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:

 

A felek rögzítik, hogy jelen megállapodás keretében együtt kívánnak működni annak érdekében, hogy a magyarországi romák identitásukat megőrizzék, a hagyományokat megismerjék és továbbadják.
 

1.             A Felek hozzá kívánnak járulni a magyarországi romák kulturális életének színesítéséhez.

 

2.      A Felek egymást kölcsönösen segítik információkkal a pályázatok felkutatásában, a partnerkapcsolatok ápolásában, új kapcsolatok kialakításában. 
 

3.      A Felek közös ügyeknek tekintik a kölcsönös előnyöket és lehetőségeket tartalmazó programok közös kimunkálását a hagyományápolás, a múlt emlékeinek megőrzésében.

 

4.      A Felek a jelentkező aktuális feladatok által megkívánt időpontban és gyakorisággal is tanácskozhatnak.

 

5.      A Felek kijelentik, hogy a jelen megállapodás aláírása a Felek részéről pénzügyi kötelezettségvállalást nem jelent. Amennyiben az együttműködés során anyagi fedezet biztosítása válik szükségessé, arról a Felek külön megállapodás keretében rendelkeznek.
 

6.      A jelen megállapodást a Felek Képviselő-testületei határozataikkal elfogadták.

 

7.      A jelen megállapodás határozott időtartamú, a jelen megállapodás aláírásának napjától kezdődően 2024. december 31. napjáig hatályos.
 

8.      A felek megállapodnak, hogy jelen megállapodásból eredő esetleges jogviták eldöntésére az illetékességgel rendelkező Járásbíróságot kötik ki.

 

9.      A Felek a jelen megállapodásban foglalt feltételekkel egyetértenek, azokat elfogadják, és a jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt aláírják.

 

Kelt: 2022.

 

 

………………………………………         ………………………………………………

          Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat                    Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata
« Vissza
Vissza a főmenübe