121/2023. (III. 21.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Endrődi u. 5-7. B/5. szám alatti költségalapú bérlakás kiutalása Szombathelyi Lajosné részére
 Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
121/2023. (III. 21.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testület Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága a lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló 15/2016. (VI. 7) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdés a) pontja szerinti átruházott hatáskörében Szombathelyi Lajosné Gyomaendrőd, Bem utca 6. szám alatti lakos részére a Gyomaendrőd, Endrődi u. 5-7. B/5. szám alatti költségalapú bérlakást 2023. április 1. napjától határozatlan időre kiutalja.
Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága felhatalmazza Farkas Zoltánné bizottsági elnököt a bérleti szerződés megkötésére.
 
BÉRLETI SZERZŐDÉS
ÖNKORMÁNYZATI KÖLTSÉGALAPÚ BÉRLAKÁSOKRA
(Endrődi u. 5-7. B/5.)
amely létrejött
egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2016. (VI. 7.) önkormányzati rendeletében a bérbeadói jogok gyakorlásával megbízott Farkas Zoltánné Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke, mint bérbeadó (továbbiakban, bérbeadó),
másrészről
 
Név:
…………………
Leánykori Név:
…………………
Szül. helye, ideje:
…………………
Anyja neve:
…………………
 
mint bérlő, (továbbiakban: bérlő) között az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságának ……………………számú határozata alapján az alulírt napon és helyen az alábbi feltételek mellett:
 
1. Szerződő felek rögzítik, hogy a bérbeadó kizárólagos tulajdonát képezi a Gyomaendrőd, Endrődi u. 5-7. B/5. szám alatt található 35,70 m² területű lakásingatlan, melynek kezelője a Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft.
A lakás helyiségei: egy szoba, konyha, fürdőszoba, előszoba
A lakáshoz tartozó kizárólagos használatú helyiségek: --
A lakáshoz tartozó közös használatú helyiségek: folyosó, udvar.
 
2. Bérbeadó bér beadja, bérbevevő pedig bérbe veszi határozatlan időtartamra az 1. pontban részletesen meghatározott lakást.
 
3. Szerződő felek megállapodnak, hogy az 1. pont szerinti ingatlan bérleti díja 13.630,- Ft/hó, mely összeget a bérlő minden hónap 10. napjáig köteles előre esedékesen megfizetni az önkormányzati lakásokat kezelő Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. 53200125-11063685 számú számlájára.
A bérleti díj a közüzemi és egyéb költségek viselését nem foglalja magában.
 
4. Szerződő felek rögzítik, hogy a jelen bérleti szerződés mellékletét képezi az ingatlanban található felszerelés, berendezési és egyéb ingóságok listája, melynek aláírásával bérlő azok hiánytalan átvételét elismeri.
 
5. Szerződő felek megállapodnak, hogy az ingatlan birtokba bocsátásra 2023. április 1. napján kerül sor.
 
6. Bérleti díjfizetési kötelezettség 2023. április 1. napjától áll fenn.
 
7. Bérlő az ingatlanban bármilyen összegű és tárgyú átalakítási munkára, beruházásra csak és kizárólagosan a bérbeadó előzetes hozzájárulását követően jogosult. Az engedély nélkül elvégzett beruházások, átalakítások vonatkozásában minden kárveszélyét a bérlő köteles viselni.
Az engedély nélkül végzett beruházás súlyos szerződésszegésnek minősül, melyet bérlő jelen szerződés aláírásával is elfogad és tudomásul vesz.
 
8. Bérlő az 1. pont szerinti ingatlant albérletbe nem adhatja.
 
9. Bérbeadó köteles:
- a bérlemény rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban történő átadására,
- az épület karbantartásáról, központi berendezéseinek állandó üzemképességéről, a közös használatra szolgáló helyiségek állagában és berendezésében keletkezett hibák megszűntetéséről gondoskodni
- az életveszélyt okozó, épület állagát veszélyeztető vagy a lakás, a szomszédos lakás, nem lakás céljára szolgáló helyiségek rendeltetésszerű használatát lényegesen akadályozó hibák elhárításáról haladéktalanul intézkedni,
- azonnali beavatkozást nem igénylő hibák esetében az épület karbantartása vagy felújítása során eljárni,
- bérbeadói kötelezettségek elvégzésére kijelölt (kezelő) megnevezésével a bérlőt írásban értesíteni,
- bérlő helyett és költségére elvégeztetett munkák költségének számla és fizetési felhívás melletti érvényesítése, továbbá kieső bérleti díjjal egyező mértékű használati díj igénylése,
- jogcím nélküli használat esetén a lakás kiürítésére vonatkozó eljárás haladéktalan megindítására és ezzel összefüggésben használati díj - R. 24. § -ában meghatározott összeg- érvényesítése
- befogadó nyilatkozat, lakáscseréhez hozzájárulás megadása.
Bérlő köteles:
- a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, cseréjéről való gondoskodás azon időpontban és olyan módon, ahogyan azt a lakás, ill. a lakásberendezések állapota szükségessé teszi,
- az általa vagy vele együtt lakó személyek magatartása miatt a lakásban vagy az épület központi berendezéseiben keletkezett hiba haladéktalan kijavítása, bérbeadói felszólítás alapján a kár megtérítése,
- az épület karbantartásával kapcsolatosan elvégzendő munkák tűrése, amennyiben az nem eredményezi a lakás megsemmisülését,
- negyedévente igazolja a lakbér és közüzemi szolgáltatások díjának megfizetését.
 
10. Bérlővel együtt költöző személy (név, személyes adatok): -
 
11.A szerződést kötő feleknek tudomásuk van arról és magukra nézve kötelezőnek fogadják el, hogy:
- a lakásbérleményben a bérbeadó hozzájárulása nélkül bérlő más személyt nem fogadhat be az alábbi kivételével: házastárs.
- beköltözött házastárs csak akkor válik bérlőtárssá, amennyiben a bérbeadóval erre vonatkozóan bérlőtársi szerződés is megkötésre kerül,
- a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül nem érvényes a bérlő által kötött tartási szerződésnek a lakásbérleti jogviszony folytatására vonatkozó kikötése.
 
12. Szerződő felek rögzítik, hogy a jelen bérleti szerződést bármelyik szerződő fél 3 hónapos felmondási idővel felmondhatja. A bérleti jogviszony megszűnése miatt a bérlő sem cserelakásra sem pedig kártalanításra igényt nem tarthat.
 
13. Szerződő felek rögzítik, hogy bérbeadó az ingatlan azonnali hatályú felmondására jogosult a bérlő súlyos szerződésszegése esetén.
Ilyen magatartás különösen ha a:
- bérlemény bérlője vagy általa engedett használat során a használó olyan magatartást tanúsít, mellyel súlyosan sérti az együttélés normáit, veszélyezteti az ingatlan és berendezéseinek állagát, állapotát, értékét.
- a bérlő bérbeadó engedélye nélkül arra jogosulatlan személynek enged használatot, ill. ilyen személyt az ingatlanba befogad.
- a bérleményt albérletbe adja,
- közüzemi szolgáltatások díjának nem fizetése miatt.
 
14. Bérlő az ingatlant a szerződés megszűnését követő 30 napon belül köteles kiürített, birtokba bocsátás kori állapotnak megfelelő állapotban - a rendeltetésszerű használat miatti értékcsökkenést figyelembe véve - azt visszaadni.
 
15. Bérlő jelen szerződésben foglalt kötelezettségei teljesítésével kapcsolatban bérbeadó felé egyetemleges felelősséggel tartozik.
 
A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. tv. és Gyomaendrőd Város Önkormányzat rendeletében foglaltak irányadóak.
 Gyomaendrőd, 2023.  ............ hó .......nap
 
………………………....…….
bérlő
 
 
Kelt: …………, 2023. év ……… hónap …
napján.
 
……….…...........…..……
Farkas Zoltánné
bizottság elnöke
 
Kelt: Gyomaendrőd, 2023. év ……… hónap …
napján.
 
Jogilag ellenjegyzem:
 
…………………………….
Dr. Csordás Ádám
Pénzügyileg ellenjegyzem:
 
…………………………….
Szilágyiné Bácsi Gabriella
 
« Vissza
Vissza a főmenübe