147/2023. (IV. 18.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Október 6. ltp. 1. B lph. 3. em. 8. szám alatti önkormányzati bérlakás bérleti jogviszonyának meghosszabbítása
 Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
147/2023. (IV. 18.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a képviselő-testületnek, hogy Csatlós Gergely részére a Gyomaendrőd, Október 6. ltp. 1. B lph. 3. em. 8. szám alatti bérlakás bérleti jogviszonyát 2023. május 1. napjától 2024. április 30. napjáig, de legfeljebb a Skylotec Hungary Bt. munkáltatónál fennálló munkaviszonya időtartamáig hosszabbítsa meg.
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete hatalmazza fel Toldi Balázs polgármestert a bérleti szerződés megkötésére:
 
BÉRLETI SZERZŐDÉS
ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSRA
(Október 6. ltp. 1. B lph. III. em. 8.)
 
mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete (képviseli Toldi Balázs polgármester) mint bérbeadó (továbbiakban, bérbeadó),
másrészről
 
Név:
Születési név:
Csatlós Gergely
………………..
Szül. helye, ideje:
………………..
Anyja neve:
………………..
 
 mint bérlő (továbbiakban: bérlő) között Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének ……………………számú határozata alapján az alábbi feltételek mellett:
 
1.)5500 Gyomaendrőd, Október 6. ltp. 1. B lph. 3. em. 8. szám alatti bérlakás Gyomaendrőd Város Önkormányzatának tulajdonában áll, kezelője Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft.  
A lakás helyiségei: 2 szoba, konyha, egyéb helyiségek
A lakás alapterülete: 58 m2
A lakáshoz tartozó kizárólagos használatú helyiségek: --
A lakáshoz tartozó közös használatú helyiségek: lépcsőház
 
2.) Bérbeadó bérbe adja az 1.) pontban megjelölt lakást 2023. május 1. napjától 2024. április 30. napjáig, de legfeljebb a Skylotec Hungary Bt. munkáltatónál fennálló munkaviszonya időtartamáig meghosszabbítja.
3.) A bérlő bérbe veszi az 1.) pontban megjelöltek szerinti lakást, amelynek használatáért és a szerződés keretében a bérbeadó által nyújtott szolgáltatásáért bért köteles fizetni az alábbiak szerint:
A lakbér mértéke: 11.940.-Ft/hó
Egyéb szolgáltatások megnevezése és díja: ---
Bérlő minden hónap 10. napjáig köteles előre esedékesen megfizetni az önkormányzati lakásokat kezelő Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. Takarékbank Zrt. vezetett 53300232-18654697 számú számlájára
 
bérleti díjként: 11.940.-Ft-ot,
egyéb szolgáltatásokért -- Ft-ot,
összesen: 11.940.-Ft-ot.
A bérleti díj a közüzemi és egyéb költségek viselését nem foglalja magában.
 
3.a.) A bérbeadó az önkormányzati rendelet módosítása esetén - a bérlők kiértesítését követő 90 nap elteltével - jogosult a szerződés bérleti díjra vonatkozó részét egyoldalúan módosítani a következő naptári év január 01. napjával, de legalább az első módosított bérleti díjú hónapot megelőző 90 nappal.
 
4.) Bérbeadó átadta, bérlő átvette a lakást és a hozzá tartozó helyiségeket a lakásátadási jegyzőkönyv és leltár szerint, amelyek a jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezik. Bérlő a bérlakást az ott megjelölt állapotban és feltételekkel birtokába vette 2023. május 1. napján.
 
5.) Bérleti díjfizetési kötelezettség 2023. május 1. napjától áll fenn.
 6.) Bérlő a lakás átalakítására, korszerűsítésére a feleknek a munkálatok megkezdését megelőzően létrejött külön megállapodása alapján jogosult.
 
7.) Bérlő és a vele együtt lakó személyek a lakás rendeltetésszerű, a szerződésben foglaltak szerinti használatára jogosultak és kötelezettek is egyben.
 
8.) A felek szerződésbeli jogai és kötelezettségei:
Bérbeadó részéről:
- a bérlemény rendeltetésszerű (komfortfokozatának megfelelő lakásberendezésekkel) használatra történő birtokbaadása,
- megállapodás kötése bérlővel a rendeltetésszerű használatra való alkalmassá tétel elvégzésében és a költségelszámolás feltételeiben,
- az épület karbantartásáról, központi berendezéseinek állandó üzemképességéről, a közös használatra szolgáló helyiségek állagában és berendezésekben keletkezett hibák megszűntetéséről gondoskodás,
- életveszélyt okozó, az épület állagát veszélyeztető vagy a lakás, a szomszédos lakások, nem lakás céljára szolgáló helyiségek rendeltetésszerű használatát lényegesen akadályozó hibák elhárításáról haladéktalanul intézkedés,
- azonnali beavatkozást nem igénylő hibák esetében az épület karbantartása vagy felújítása során eljárni,
- a bérbeadói kötelezettségek elvégzésére kijelölt (üzemeltető) megnevezésével a bérlőt írásban tájékoztatni,
- bérleti és biztosított külön szolgáltatások esedékes díjainak számla ellenében érvényesítése,
- a bérlő helyett és költségére elvégeztetett munkák költségének számla és fizetési felhívás melletti érvényesítése, továbbá kieső bérleti díjjal egyező mértékű használati díj igénylése,
- jogcím nélküli használat esetére a lakás kiürítési eljárás haladéktalan megindítása és ezzel összefüggésben a használati díj (R. 24. § -ában meghatározott összegű) érvényesítése,
- befogadó nyilatkozat, lakáscseréhez hozzájárulás megadása.
 
Bérlő részéről:
- a birtokbavétel napjával a bérlő köteles a közüzemi szolgáltatókkal szerződést kötni,
- a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, cseréjéről való gondoskodás azon időpontban és olyan módon, ahogyan azt a lakás, illetőleg a lakásberendezések állapota szükségessé teszi,
- az általa vagy vele együtt lakó személyek magatartása miatt a lakásban vagy az épület központi berendezéseiben keletkezett hiba haladéktalan kijavítása, bérbeadói felszólítás alapján a kár megtérítése,
- az épület karbantartásával (felújításával, helyreállításával, átalakításával, stb.) munkák tűrése, amennyiben az nem eredményezi a lakás megsemmisülését,
- negyedévente igazolja a lakbér és közüzemi szolgáltatások díjának megfizetését.
9.) A bérlővel jelen szerződés alapján együtt költözők: -
 
10.) A szerződést kötő feleknek tudomásuk van arról, hogy
- a lakásbérleményben a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül a bérlő más személyt nem fogadhat be az alábbiak kivételével: házastárs, gyermek (örökbefogadott, mostoha, nevelt gyermek), szülő (örökbefogadó, mostoha és nevelő szülő), jogszerűen befogadott gyermektől született unoka,
- a beköltöző házastárs csak akkor válik bérlőtárssá, amennyiben a bérbeadóval erre vonatkozóan bérlőtársi szerződést is megkötik a házastársak,
- a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül nem érvényes a bérlő által kötött tartási szerződésnek a lakásbérleti jogviszony folytatására vonatkozó kikötése.
 
11.) Bérlő az 1. pont szerinti ingatlant albérletbe nem adhatja. A Bérlő tudomásul veszi, hogy a bérlakást nem cserélheti el, valamint a lakásbérleti jogviszonya tovább nem folytatható.
 
12.) A szerződés a 2. pontban meghatározott feltétel bekövetkezésével megszűnik. Bérlő a szerződés megszűnésekor cserelakásra vagy más kártalanításra nem tarthat igényt.
 
13.) Szerződő felek rögzítik, hogy bérbeadó az ingatlan azonnali hatályú felmondására jogosult a bérlő súlyos szerződésszegése esetén.
Ilyen magatartás különösen, ha a:
- bérlemény bérlője vagy általa engedett használat során a használó olyan magatartást tanúsít, mellyel súlyosan sérti az együttélés normáit, veszélyezteti az ingatlan és berendezéseinek állagát, állapotát, értékét.
- a bérlő bérbeadó engedélye nélkül arra jogosulatlan személynek enged használatot ill. ilyen személyt az ingatlanba befogad.
- a bérleményt albérletbe adja,
- közüzemi szolgáltatások díjának nem fizetése miatt.
 
14.) A szerződés megszűnését követő 30 napon belül a bérlő köteles a lakást kiüríteni és a lakásberendezéseket rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a bérbeadónak visszaadni, amelyről jegyzőkönyv készül.
 
15.) Bérlő jelen szerződésben foglalt kötelezettségeik teljesítésével kapcsolatban Bérbeadó felé egyetemleges felelősséggel tartozik.
 
A szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény rendelkezései és Gyomaendrőd Város Önkormányzat rendeletében foglaltak irányadók.
 
Gyomaendrőd, 2023. ............ hó .......nap
 
………………………....…….
Csatlós Gergely
bérlő
 
Kelt: …………, 2023. év ……… hónap …
napján.
 
……….…...........…..……
Toldi Balázs polgármester
bérbeadó
 
Kelt: Gyomaendrőd, 2023. év ……… hónap napján.
 
Jogilag ellenjegyzem:
 …………………………….
Dr. Csordás Ádám
jegyző
Pénzügyileg ellenjegyzem:
 …………………………….
Szilágyiné Bácsi Gabriella
pénzügyi osztályvezető 
« Vissza
Vissza a főmenübe