148/2023. (IV. 18.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Magtárlaposi utca 16/2. szám alatti önkormányzati bérlakás kiutalása
 Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
148/2023. (IV. 18.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a képviselő-testületnek, hogy Domokos Marianna 5600 Békéscsaba, Szegfű utca 86. szám alatti lakos részére a Gyomaendrőd, Magtárlaposi utca 16/2. szám alatti szolgálati bérlakást 2023. május 1. napjától határozatlan időtartamra - de maximum ameddig Gyomaendrőd Város településen védőnői feladatot lát el – utalja ki.
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete hatalmazza fel Toldi Balázs polgármestert a bérleti szerződés megkötésére:
 
BÉRLETI SZERZŐDÉS
SZOLGÁLATI ÖNKORMÁNYZATI BÉRLAKÁSRA
(Magtárlaposi utca 16/2.)
 
mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete (képviseli Toldi Balázs polgármester) mint bérbeadó (továbbiakban, bérbeadó),
másrészről
 
Név:
Születési név:
Domokos Marianna
…………………….
Szül. helye, ideje:
…………………….
Anyja neve:
…………………….
 
 
 mint bérlő (továbbiakban: bérlő) között Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének ……………………számú határozata alapján az alábbi feltételek mellett:
 1.)5500 Gyomaendrőd, Magtárlaposi utca 16/2. szám alatti szolgálati bérlakás Gyomaendrőd Város Önkormányzatának tulajdonában áll, kezelője Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft.  
A lakás helyiségei: lakótér + 2 fél szoba
A lakás alapterülete: 74,07 m2
A lakáshoz tartozó kizárólagos használatú helyiségek: 15 m2 garázs és udvar
A lakáshoz tartozó közös használatú helyiségek: --
 
2.) Bérbeadó bérbe adja az 1.) pontban megjelölt lakást 2023. május 1. napjától határozatlan időtartamra, - de maximum ameddig Gyomaendrőd Város településen védőnői feladatot lát el - kiutalja.
 
3.) A bérlő bérbe veszi az 1.) pontban megjelöltek szerinti lakást, amelynek használatáért és a szerződés keretében a bérbeadó által nyújtott szolgáltatásáért bért köteles fizetni az alábbiak szerint:
A lakbér mértéke: 20.770.- Ft/hó
Egyéb szolgáltatások megnevezése és díja: 1.540.- Ft/hó
Bérlő minden hónap 10. napjáig köteles előre esedékesen megfizetni Gyomaendrőd Város Önkormányzatának a Takarékbank Zrt.-nél vezetett 53200125-11063685 számú számlájára;
 
bérleti díjként: 20.770.-Ft-ot,
egyéb szolgáltatásokért 1.540.- Ft-ot,
összesen: 22.310.- Ft-ot.
A bérleti díj a közüzemi és egyéb költségek viselését nem foglalja magában.
 
3.a.) A bérbeadó az önkormányzati rendelet módosítása esetén - a bérlők kiértesítését követő 90 nap elteltével - jogosult a szerződés bérleti díjra vonatkozó részét egyoldalúan módosítani a következő naptári év január 01. napjával, de legalább az első módosított bérleti díjú hónapot megelőző 90 nappal.
 
4.) Bérbeadó átadta, bérlő átvette a lakást és a hozzá tartozó helyiségeket a lakásátadási jegyzőkönyv és leltár szerint, amelyek a jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezik. Bérlő a bérlakást az ott megjelölt állapotban és feltételekkel birtokába vette 2023. május 1. napján.
 
5.) Bérleti díjfizetési kötelezettség 2023. május 1. napjától áll fenn.
 
6.) Bérlő a lakás átalakítására, korszerűsítésére a feleknek a munkálatok megkezdését megelőzően létrejött külön megállapodása alapján jogosult.
 
7.) Bérlő és a vele együtt lakó személyek a lakás rendeltetésszerű, a szerződésben foglaltak szerinti használatára jogosultak és kötelezettek is egyben.
8.) A felek szerződésbeli jogai és kötelezettségei:
Bérbeadó részéről:
- a bérlemény rendeltetésszerű (komfortfokozatának megfelelő lakásberendezésekkel) használatra történő birtokbaadása,
- megállapodás kötése bérlővel a rendeltetésszerű használatra való alkalmassá tétel elvégzésében és a költségelszámolás feltételeiben,
- az épület karbantartásáról, központi berendezéseinek állandó üzemképességéről, a közös használatra szolgáló helyiségek állagában és berendezésekben keletkezett hibák megszűntetéséről gondoskodás,
- életveszélyt okozó, az épület állagát veszélyeztető vagy a lakás, a szomszédos lakások, nem lakás céljára szolgáló helyiségek rendeltetésszerű használatát lényegesen akadályozó hibák elhárításáról haladéktalanul intézkedés,
- azonnali beavatkozást nem igénylő hibák esetében az épület karbantartása vagy felújítása során eljárni,
- a bérbeadói kötelezettségek elvégzésére kijelölt (üzemeltető) megnevezésével a bérlőt írásban tájékoztatni,
- bérleti és biztosított külön szolgáltatások esedékes díjainak számla ellenében érvényesítése,
- a bérlő helyett és költségére elvégeztetett munkák költségének számla és fizetési felhívás melletti érvényesítése, továbbá kieső bérleti díjjal egyező mértékű használati díj igénylése,
- jogcím nélküli használat esetére a lakás kiürítési eljárás haladéktalan megindítása és ezzel összefüggésben a használati díj (R. 24. § -ában meghatározott összegű) érvényesítése,
- befogadó nyilatkozat, lakáscseréhez hozzájárulás megadása.
 
Bérlő részéről:
- a bérlakás birtokbavételének napjával a bérlő köteles a közüzemi szolgáltatókkal szerződést kötni,
- a lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, cseréjéről való gondoskodás azon időpontban és olyan módon, ahogyan azt a lakás, illetőleg a lakásberendezések állapota szükségessé teszi,
- az általa vagy vele együtt lakó személyek magatartása miatt a lakásban vagy az épület központi berendezéseiben keletkezett hiba haladéktalan kijavítása, bérbeadói felszólítás alapján a kár megtérítése,
- az épület karbantartásával (felújításával, helyreállításával, átalakításával, stb.) munkák tűrése, amennyiben az nem eredményezi a lakás megsemmisülését.
- negyedévente igazolja a lakbér és közüzemi szolgáltatások díjának megfizetését.
 
9.) A bérlővel jelen szerződés alapján együtt költözők: -
 
10.) A szerződést kötő feleknek tudomásuk van arról, hogy
- a lakásbérleményben a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül a bérlő más személyt nem fogadhat be az alábbiak kivételével: házastárs, gyermek (örökbefogadott, mostoha, nevelt gyermek), szülő (örökbefogadó, mostoha és nevelő szülő), jogszerűen befogadott gyermektől született unoka,
- a beköltöző házastárs csak akkor válik bérlőtárssá, amennyiben a bérbeadóval erre vonatkozóan bérlőtársi szerződést is megkötik a házastársak,
- a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül nem érvényes a bérlő által kötött tartási szerződésnek a lakásbérleti jogviszony folytatására vonatkozó kikötése.
 
11.) Bérlő az 1. pont szerinti ingatlant albérletbe nem adhatja. A Bérlő tudomásul veszi, hogy a bérlakást nem cserélheti el, valamint a lakásbérleti jogviszonya tovább nem folytatható.
 
12.) A szerződés a 2. pontban meghatározott feltétel bekövetkezésével megszűnik. Bérlő a szerződés megszűnésekor cserelakásra vagy más kártalanításra nem tarthat igényt.
 
13.) Szerződő felek rögzítik, hogy bérbeadó az ingatlan azonnali hatályú felmondására jogosult a bérlő súlyos szerződésszegése esetén.
Ilyen magatartás különösen ha a:
- bérlemény bérlője vagy általa engedett használat során a használó olyan magatartást tanúsít, mellyel súlyosan sérti az együttélés normáit, veszélyezteti az ingatlan és berendezéseinek állagát, állapotát, értékét.
- a bérlő bérbeadó engedélye nélkül arra jogosulatlan személynek enged használatot ill. ilyen személyt az ingatlanba befogad.
- a bérleményt albérletbe adja,
- közüzemi szolgáltatások díjának nem fizetése miatt.
 
14.) A szerződés megszűnését követő 30 napon belül a bérlő köteles a lakást kiüríteni és a lakásberendezéseket rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a bérbeadónak visszaadni, amelyről jegyzőkönyv készül.
 
15.) Bérlő jelen szerződésben foglalt kötelezettségeik teljesítésével kapcsolatban Bérbeadó felé egyetemleges felelősséggel tartozik.
 
A szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény rendelkezései és Gyomaendrőd Város Önkormányzat rendeletében foglaltak irányadók.
 
Gyomaendrőd, 2023. ………………
  
 
 
………………………....…….
Domokos Marianna
bérlő
 
Kelt: …………, 2023. év ……… hónap …
napján.
 
……….…...........…..……
Toldi Balázs polgármester
bérbeadó
 
Kelt: Gyomaendrőd, 2023. év ……… hónap …
napján.
 
Jogilag ellenjegyzem:
 
…………………………….
Dr. Csordás Ádám
jegyző
Pénzügyileg ellenjegyzem:
 
…………………………….
Szilágyiné Bácsi Gabriella
pénzügyi osztályvezető
 
« Vissza
Vissza a főmenübe