1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2019. február 20-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 16/2010. (VI.25.) számú önkormányzati rendelet módosításáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Nagy Brigitta aljegyző
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 

 

 A Képviselő-testület már több alkalommal tárgyalta a Fonyód, József utcai focipálya melletti szállodaépítéssel kapcsolatos –kiemelt fejlesztésként kezelt - településrendezési eszközök módosításáról szóló előterjesztéseket.

 

 

Az előfogadott módosítások végső véleményezésre elkerültek az állami főépítészhez. A Somogy Megyei Kormányhivatal Állami Főépítésze a SOD/08/2-18/2019. ügyiratszámú iratában megadta a záró szakmai véleményét a településrendezési eszközök módosításához és elfogadásra javasolja az előterjesztéshez csatolt rendelet módosítást.

 

 

Melléklet:

 

 

1. számú:         Rendelet-tervezet és a hozzá kapcsolódó mellékletek

 

2. számú:         Somogy Megyei Kormányhivatal Állami Főépítésze által kiadott SOD/08/2-18/2019. ügyiratszámú záró szakmai véleménye és az azzal együtt megküldött jegyzőkönyvek


Döntéshozói vélemények

Jogi Bizottság   A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti rendelet módosítás elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti rendelet módosítás elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 16/2010. (VI.25.) számú önkormányzati rendelet módosításáról "

Tervezett döntéstípus: rendelet
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzata Képviselőtestületének

.…./2019. (..… . …..) önkormányzati rendelete

Fonyód Helyi Építési Szabályzatának
és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 16/2010. (VI.25.)
számú önkormányzati rendelet módosításáról

 

 

Fonyód Város Önkormányzatának képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 6/A. § (3) bekezdésében és a 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában és az Étv. 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes területrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet VI. fejezetének eljárási szabályai alapján a következőket rendeli el:

 

1. §

(1) Fonyód Város Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 16/2010. (VI.25.) számú önkormányzati rendelete (továbbiakban: R.) 21.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

(2) A területre vonatkozó szabályozási előírásokat – beépítési mód, maximális építmény magasság, maximális beépítettség, kialakítható minimális telekterület – a szabályozási terv is tartalmazza, a minimális telekszélességgel együtt ezek az alábbiak:

           

          


 

 

(2) A R. 21.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

„(3) A telken belüli zöldfelület mértéke a (Ks, Ks1) és a (Ki1) jelű övezeteket kivéve: minimum 60%, amelybe a füvesített sportpályák is figyelembe vehetők.”

 

(3) A R. 21.§ (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(6) Az idegenforgalmi turisztikai övezetekben (Ki, Ki1) a turizmust szolgáló vendéglátó, kereskedelmi, sport, kereskedelmi szállás és a tulajdonos, alkalmazottak részére lakás építhető. Ki1 jelű építési övezetben a közterület felőli homlokzatmagasságok sehol sem haladhatják meg a 12,5 métert, a telken belüli zöldfelület minimális mértéke 40% lehet.”

 

2. §

 

A R. 2. mellékletét képező SZT-2/3 jelű belterület szabályozási tervlap József utcával, Balaton utcával, Jókai Mór utcával és a 7235 hrsz-ú erdőterülettel határolt telektömbjének normatartalma helyébe e rendelet 1. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép.

 

3. §

 

E rendelet az elfogadást követő napon lép hatályba.

 

Fonyód, 2019. …………………….

 

 

 

………………………………………

Hidvégi József

polgármester

 

……………………………………………

Nagy Brigitta

aljegyző

 

 

Záradék:

Kihirdetve:  2019. ……………

                                                                                                Nagy Brigitta

                                                                                                     aljegyző

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.      melléklet a .…/2019.(.… . …) számú önkormányzati rendelethez

 

SZT-2/3/M6 jelű módosított belterület szabályozási terv kivonat a 7236/1 hrsz-ú ingatlanra vonatkozóan.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint
Felelős: Jegyző
Hivatali felelős: Szurok-Szász Szabina

« Vissza
Vissza a főmenübe