1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat
2012. szeptember 14-i ülésére

Tárgy:   Munkaügyi Központ által támogatott 1 fő adminisztratív alkalmazott foglalkoztatása
Készítette:   Ugrainé Gróf Éva
Előterjesztő:   Szécsi Zsolt elnök

Tisztelt Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete!
 
Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat működése során több alkalommal felvetődött az, hogy a napi ügyek intézése során szüksége lenne 1 fő adminisztratív alkalmazott foglalkoztatására. Az Önkormányzat szűkös költségvetési forrása azonban nem nyújt fedezetet a foglalkoztatásra.
A Munkaügyi Központ az „ Első munkahely garancia” elnevezésű, a pályakezdő fiatal álláskeresők munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében indított központi munkaerő-piaci program keretében a nemzetiségi önkormányzat részére biztosítani tud 25 év alatti 1 fő adminisztratív alkalmazottat. A mellékelt tájékoztató tartalmazza a támogatás feltételeit.
A Nemzetiségi Önkormányzat leghamarabb 2012. október 1 –től 2012. december 31-ig tudja igénybe venni  az alkalmazott után a támogatást. A Munkaügyi Központ tájékoztatása alapján a kérelemmel egyidejűleg támogatási előleg iránti igényt is be lehet nyújtani, ezáltal az Önkormányzatnak nem kell előfinanszírozni a munkabér kifizetést a támogatás lehívásához, továbbá Önkormányzat esetében nincs továbbfoglalkoztatási kötelezettség se.
A Munkaügyi Központ a tájékoztató alapján olyan támogatási programot tud ajánlani a Nemzetiségi Önkormányzat részére, melyben 100 %-os támogatást tud biztosítani a foglalkoztatott munkaszerződés szerinti munkabérére és az azt terhelő szociális hozzájárulási adó együttes összegére.
A támogatási tájékoztató és a munkaügyi központ kiegészítő információi alapján a fent említett támogatási forma rendkívül kedvező az Önkormányzat számára, ezért mindenképpen célszerű kihasználni ezt a lehetőséget.
Kérem a tisztelt nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületét az előterjesztést tárgyalja meg és az alábbi döntési javaslatot fogadja el.

 


Döntési javaslat

"Munkaügyi Központ által támogatott 1 fő adminisztratív alkalmazott foglalkoztatása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Pályázat benyújtása
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata támogatási kérelmet nyújt be a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Gyomaendrődi Kirendeltségéhez  2012. október 1- 2012. december 31. közötti időtartamra vonatkozóan, 1 fő adminisztratív alkalmazott foglalkoztatásához


Határidők, felelősök:

Határidő: 2012. 09. 20.
Felelős: Szécsi Zsolt
Hivatali felelős: Ugrainé Gróf Éva


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe