9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2018. november 15-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Hangár utcában lévő 10070/4 hrsz-ú ingatlan értékesítéséről
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  


Tisztelt Képviselő-testület!

A Képviselő-testület 4/2018. (I.17.) határozatában foglaltaknak megfelelően értékesítésre meghirdettük a Fonyód, Hangár utcában lévő 10070/4 hrsz-ú ingatlant.

A Fonyód, Hangár utcában lévő 10070/4 hrsz-ú, 446 m2 méretű, beépítetlen terület megnevezésű ingatlan a vagyonrendelet szerint az üzleti vagyontárgyak között található. Az ingatlan értékét az ingatlanforgalmi értékbecslő 2.000.000.- Ft értékben állapította meg, amelyet további áfa fizetési kötelezettség terhel.

Az ingatlan értékesítésére kiírt pályázatra többen megkeresték hivatalunkat személyesen. 2018. augusztus hónapban 3 db vételi ajánlatot is kaptunk az ingatlannal kapcsolatban, azonban a licitálási eljárás eredménytelen volt.

A Vö-Pa Profit Kft képviseletében eljáró Baksa Gábor Zoltán a vételi ajánlatot a kiírt értékesítési felhívásban megnevezett összegen nyújtotta be, vagyis 2.000.000.- Ft + Áfa = 2.540.000.- Ft áron.

Melléklet:

1. számú melléklet:  Vö-Pa Profit Kft ajánlata
2. számú melléklet: az ingatlan térképmásolata
3. számú melléklet: az ingatlan ingatlanforgalmi értékbecslése




Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Hangár utcában lévő 10070/4 hrsz-ú ingatlan értékesítéséről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete értékesíti a Fonyód, Hangár utcában lévő 10070/4 hrsz-ú, 446 m2 méretű, beépítetlen terület megnevezésű ingatlant a Vö-Pa Profit Kft. (7463 Patalom, Bucsi Ignác utca 2.) ajánlattevő részére 2.000.000.-Ft + Áfa = 2.540.000.-Ft vételáron.

Az ingatlanra elővásárlási joga van a Somogy Megyei Önkormányzatnak, valamint a Magyar Államnak. Az elővásárlási jogról való lemondás az adásvételi szerződés hatályba lépésének feltétele.

A vételár kifizetése az elővásárlási joggal kapcsolatos lemondó nyilatkozatok, ajánlattevő, vagy jogi képviselője általi kézbesítését követő 8 napon belül kell, hogy megtörténjen.

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. pont szerint értékesítéssel kapcsolatos iratok aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 01. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe