6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2015. február 12-i ülésére

Tárgy:   Térségi Szociális Gondozási Központ által nyújtott szolgáltatások megállapodásainak módosítása
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Társulási Tanács!
 
A Térségi Szociális Gondozási Központ intézményvezetője írásban az alábbi kéréssel fordult az intézmény fenntartójához:
„A Szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2015. január 1. napjától hatályos új és módosított rendelkezései szükségessé tették az ellátási formákban alkalmazott megállapodások felülvizsgálatát.
A hatályos jogszabályi előírások alapján a megállapodások átdolgozását elkészítettem.
A megállapodások aktualizálásán túl elkészítettem - az 1993. III. törvény 140/P§ (2) bekezdés szerinti kötelezettségnek eleget téve – az alap és szakosított ellátásban jelenleg intézményi jogviszonyban állók részére a jogviszony megszüntetésével kapcsolatos jogszabályi változásokról. 
Kérem, hogy az előzőekben említett dokumentumokat jóváhagyásra szíveskedjen Gyomaendrőd Csárdaszállás Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa elé terjeszteni.”
 
Az ellátási formákban alkalmazott megállapodások a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 2/2009. (I. 30.) önkormányzati rendelet függelékét képezik. A megállapodások módosításához nem szükséges a rendelet módosítása, a módosításokat, illetve az azokat tartalmazó egységes szerkezetbe foglalt megállapodásokat a fenntartónak határozatban kell elfogadnia.
 
A megállapodásokat dr. Varga Imre ügyvéd áttekintette, a Társulási Tanács elé terjesztett megállapodásokat ügyvéd úr jóváhagyta.
 
Kérem a Tisztelt Társulási Tanácsot szíveskedjen az előterjesztést megtárgyalni és azt a határozati javaslat szerint elfogadni.


Döntési javaslat

"Térségi Szociális Gondozási Központ által nyújtott szolgáltatások megállapodásainak módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa, mint a Térségi Szociális Gondozási Központ fenntartója jóváhagyja az intézmény által nyújtott szolgáltatások átdolgozott, aktualizált megállapodásait, melyek a határozati javaslat mellékletét képezik.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe