1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2015. április 21-i ülésére

Tárgy:   A Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft. 2014. évi beszámolójának az elfogadása
Készítette:   Csényi István
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság, Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

 

Tisztelt Képviselő - testület!
 
A Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft. benyújtotta a T. Képviselő – testület elé a 2014 évi beszámolót.
 
A Felügyelő Bizottság megtárgyalta a társaság 2014. évi mérlegbeszámolóját és javasolja a T. Képviselő – testületnek az elfogadást.
 
A Kft. tárgyidőszaki mérleg szerinti eredménye 911 ezer forint. Az eszközök és források értéke egyezően 73.567 ezer Ft.
 
A Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft. alapító okirata a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek való megfeleltetést követően tartalmazza a felmentvény jogintézményét. Ennek megfelelően az alapító a mérleg elfogadásával egyidejűleg köteles napirendre tűzni a vezető tisztségviselő előző évi munkájának értékelését és köteles határozni a részére megadható felmentvény tárgyában.
 
A felmentvény megadásával az alapító igazolja, hogy a vezető tisztségviselő az értékelt időszakban munkáját a társaság érdekeinek elsődlegességét szem előtt tartava végezte.
 

 


Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság  

A Bizottság javasolja a társaság 2014. évi beszámolójának elfogadását, valamint a felmentvény megadását az ügyvezető részére.

 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  

A Bizottság javasolja a társaság 2014. évi beszámolójának elfogadását valamint a felmentvény megadását az ügyvezető részére.

 

 
1. döntési javaslat

"Beszámoló elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete, mint a társaság alapítója jóváhagyja a Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft. 2014. évről szóló beszámolóját.
Az eszközök és források értéke egyezően 73.567 ezer Ft.
 
A társaság 2014. évi mérleg szerinti eredménye 911 ezer Ft. Az eredményt a társaság köteles eredménytartalékba helyezni.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Felmentvény megadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Önkormányzati vagyoni ügyek
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete, mint a Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft. társaság alapítói jogait gyakorló testület az alapító okirat és a 2013. évi V. törvény 3:117. § (1)  bekezdése alapján igazolja, hogy Vass Ignác ügyvezető a 2014 évi beszámolási időszakban munkáját a társaság érdekeinek elsődlegességét szem előtt tartva végezte, ezért részére a felmentvényt megadja.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe