6. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2015. július 30-i ülésére

Tárgy:   A Gyomaendrődi Sportalapítvány létrehozásához szükséges nyilatkozatok megtétele és a 238/2015. (IV. 30.) Gye. Kt. határozat módosítása
Készítette:   Dr. Uhrin Anna jegyző
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
            Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 238/2015. (IV.30.) Gye. Kt. határozatával döntött arról, hogy a Gyomaendrőd Sportjáért megnevezésű alapítvány alapításában, mint alapító részt kíván venni.
            Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2006. évi LXV. törvény 1. § (1) bekezdésének rendelkezéseinek figyelembe vételével Önkormányzat alapítványt nem alapíthat, és ahhoz nem csatlakozhat. A Törvényszék az alapítvány bejegyzését elutasítja, ha az Önkormányzat az alapítványban tagként szerepel, ezért kérem a Tisztelt Képviselő-testülettől, hogy 238/2015. (IV.30.) Gye. Kt. határozatát módosítsa, és abból törölje az Önkormányzat alapító jogállására és vagyoni hozzájárulására vonatkozó rendelkezéseket.
Kérem továbbá a Tisztelt Képviselő-testülettől, hogy a Gyomaendrőd Sportjáért Alapítvány megalakulása érdekében ismételten járuljon hozzá, hogy a Gyomaendrőd Selyem út 124. szám alatti épület legyen az alapítvány székhelye, valamint a Képviselő-testületnek ismételten nyilatkoznia kell arról is, hogy a település nevének szerepeltetése az alapítvány nevében nem sérti az Önkormányzat érdekeit.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testülettől az előterjesztés megtárgyalását és a döntési javaslat elfogadását.


Döntési javaslat

"A Gyomaendrődi Sportalapítvány létrehozásához szükséges nyilatkozatok megtétele és a 238/2015. (IV. 30.) Gye. Kt. határozat módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 238/2015. (IV.30.) Gye. Kt. határozatát a következők szerint módosítja:
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul, hogy Gyomaendrőd Sportjáért Alapítvány székhelye a Gyomaendrőd, Selyem út 124. szám alatti ingatlanban kerüljön bejegyzésre, mely egyben az Önkormányzat székhelye is.
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kijelenti, hogy a település nevének szerepeltetése az Alapítvány elnevezésében az Önkormányzat érdekeit nem sérti.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Dr. Uhrin Anna

« Vissza
Vissza a főmenübe