4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat
2015. június 19-i ülésére

Tárgy:   Roma nemzetiségi tábor megvalósítása
Készítette:   Ugrainé Gróf Éva
Előterjesztő:   Szécsi Zsolt elnök

 

Tisztelt Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete!
 
Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 4/2015.(I.23.) RNÖ határozatával döntött pályázat benyújtásáról az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőhöz „Lépcső a jövőbe!” projekt elnevezésű roma gyerekek táborozására. Az önkormányzat a tábort Gyomaendrődön tervezi megvalósítani 2015. augusztus 6-12 között, szállás a Szent Antal Zarándok szálláshelyen lesz. A nemzetiségi önkormányzat a tábor megvalósítását 15 fő roma  gyermek és 2 fő felnőtt kísérő részvételével tervezi. A benyújtott pályázat módosított költségvetése 520 ezer Ft kiadással ( 80 ezer Ft buszköltség, 238 ezer Ft étkezési költség, 143 ezer Ft szállásköltség, 59 ezer Ft eszközköltség a foglalkozásokhoz.)számolt, melyhez a Támogatáskezelő a pályázat elbírálása során 350 ezer Ft támogatásban részesítette az önkormányzatot.  A fennmaradó 170 ezer Ft  dologi költséget sajáterőként az önkormányzat 2015. évben megítélt feladatalapú támogatásából szeretné finanszírozni, mely a szállásköltséget és az foglalkozásokhoz szükséges eszközök egy részét fedezi.
 
A tábor megvalósításához kérem a képviselő-testületet, hogy döntsön a saját erőként jelentkező 170 ezer Ft összeg finanszírozásáról.

 


Döntési javaslat

"Roma nemzetiségi tábor megvalósítása "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Költségvetés, zárszámadás
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata a „Lépcső a jövőbe!” projekt elnevezésű roma gyerek tábor megvalósításának saját erőként jelentkező 170 ezer Ft összegű dologi  költség finanszírozására a 2015. évre megítélt feladatalapú támogatást jelöli meg.
 

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe