1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2021. szeptember 30-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Győrfi Krisztina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
Hidvégi József polgármester és Erdei Barnabás alpolgármester a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységükről külön előterjesztésben adnak tájékoztatást.
 
1. Hidvégi József polgármester beszámolója
 
A polgármesteri feladatok ellátásáról, az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom:
 
  1. A 126/2021. (VI.23.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy 2021. december 31. napjával kilép a Pannon Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulásból. A kilépési szándékunkat a kivonat megküldésével jeleztük, a Társulás válaszára várunk.
  1. A 143/2021. (VII.06.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXVI. törvény 13. §-ában foglaltak, valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdésének c) pontja alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél kezdeményezi és kérelmezi a Magyar Állam tulajdonában lévő 8640 Fonyód, külterület 02/119 helyrajzi számon felvett, kivett töltés megnevezésű, 4 790 m2 területű ingatlan 1/1 tulajdoni hányadának ingyenes önkormányzati tulajdonba adását.  A 144/2021. (VII.06.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXVI.                    törvény 13. §-ában foglaltak, valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdésének c) pontja alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél kezdeményezi és kérelmezi a Magyar Állam tulajdonában és a Dunántúli Regionális Vízművek vagyonkezelésében lévő 8640 Fonyód, belterület 5190/5 helyrajzi számon felvett, kivett üzemi terület megnevezésű, 6 934 m2 területű ingatlan 1/1 tulajdoni hányadának ingyenes önkormányzati tulajdonba adását.  A 145/2021. (VII.06.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXVI. törvény 13. §-ában foglaltak, valamint az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36. § (2) bekezdésének c) pontja alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nél kezdeményezi és kérelmezi a Magyar Állam tulajdonában és a Szociális és Gyerekvédelmi Főigazgatóság-Budapest vagyonkezelésében lévő 8640 Fonyód, külterület 02/9 helyrajzi számon felvett, kivett táborhely megnevezésű, 1.7772 m2 területű ingatlan 1/1 tulajdoni hányadának ingyenes önkormányzati tulajdonba adását. Az ingatlanok átvételével kapcsolatban a tulajdonos megkeresése megtörtént, az egyeztetések folyamatban vannak.
  2.  A 146/2021. (VII.06.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete hozzájárul a Fonyód, 10242/2 hrsz.-on épülő új sportcsarnokhoz kapcsolódó telken kívüli vezetékes ivóvíz ellátás és szennyvízelvezetés közművek építési munkálatainak elvégzéséhez és egyben elfogadja a beszerzési eljárás során beérkezett nyertes ajánlatot. A munkaterület átadása megtörtént, a kivitelezés folyamatban van.
  1. A 151/2021. (VIII.10.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete vételi szándékát fejezi ki a Fonyód, 6882/1 helyrajzi számú "Kivett beépítetlen terület" művelési ágú 2302 m2 nagyságú ingatlan kapcsán 17.700.000 forint vételáron a 2021. évi általános tartalékkeret terhére. A tulajdonos benyújtotta az új ajánlatot, sikeres egyeztetés után új előterjesztésben határozathozatalra bocsátjuk.
 
Részt vettem a/az:
 
-        a Sportcsarnok közműépítéshez kapcsolódó munkaterület átadásán,
-        a DBR Dél-Balatoni Régió Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának taggyűlésén,
-        a Balaton Kilátók marketing teljesítése- GINOP-7.1.9-17-2018-00016 számú projekt egyeztetésén,
-        a Polgárrá fogadáson és a Fonyód Polgáraiért Díj átadásán augusztus 20-án,
-        a Somogy Megyei Önkormányzat Díszközgyűlésén,
-        a Kaposi Mór Oktató Kórház felújított épületeinek átadásán,
-        a VIII. Vagabund Kupa megnyitóján,
-        a XVIII. Országos Feng Shui Találkozó megnyitóján,
-        a BAHART 175. jubileumi ünnepségén,
-        a Somogyi Hírlap Médiahajó elnevezésű rendezvényén,
-        a bölcsődei évzárón és az általános iskolai tanévnyitón.
 
Fogadtam:
 
érdeklődőket, partnereket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat.
 
Polgármesterként átruházott hatáskörben
 
szociális igazgatási ügyek:
 
8 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,
3 fő esetében átmeneti segélyt állapítottam meg,
3 fő esetében temetési segélyt került utalásra,
13 fő esetében térítési díja elengedését, csökkentését állapítottam meg,
3 fő esetében települési támogatást állapítottam meg.
 
Felkérem a Városfejlesztési és Pénzügyi, és a Jogi és Humán Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a Képviselő-testületet a határozati javaslat elfogadására.
 
2. Erdei Barnabás alpolgármester beszámolója
 
Az alpolgármesteri feladatok ellátásáról, a két ülés között eltel időszak alatt végzett munkámról az alábbi tájékoztatást adom:
 
-        Az elmúlt időszakban köznevelési, kulturális és a helyi sporteseményekkel kapcsolatos feladattokkal foglalkoztam.
 
Részt vettem a/az:
 
-        a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Balaton Fejlesztési Tanács online ülésein,
-        az Év Sportolója Díj átadásán,
-        a Mozdulj, Balaton! programsorozat soros rendezvényén,
-        egyeztettem a Magyar Kajak- Kenu Szövetséggel a SUP Országos Bajnokság lebonyolításáról,
-        egyeztettem az I. Garmin Fonyód Kupa Országúti Verseny szervezésével kapcsolatban,
-        részt vettem a XI. Családi Futónap szervezésében, lebonyolításában,
-        a bölcsődei évzárón,
-        illetve nyilatkoztam regionális és országos médiáknak.
 
Fogadtam:
 
-        érdeklődőket, partnereket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat.
 
Felkérem a Városfejlesztési és Pénzügyi, és a Jogi és Humán Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a Képviselő-testületet a határozati javaslat elfogadására.
 
 

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság    A Bizottság javasolja az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Jogi és Humán Bizottság    A Bizottság javasolja az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
1. döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja Hidvégi József polgármester beszámolóját a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, valamint a két ülés között végzett tevékenységről.
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

2. döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja Erdei Barnabás alpolgármester beszámolóját a két ülés között végzett tevékenységéről.
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe