9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2021. szeptember 30-i ülésére

Tárgy:   Önkormányzati javaslat a 2022/23 - as tanévre vonatkozóan az iskolai felvételi körzethatárra, illetve jelzés a 2021/22-es tanévre megállapított körzethatárt illetően.
Készítette:   Dr. Hengerné Keresztény Zsuzsanna
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 50.§ (8) bekezdése értelmében a területileg illetékes tankerületi központ meghatározza és közzéteszi az iskolák felvételi körzetét, továbbá a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmény működési körzetét. A felvételi körzetek megállapításához a területileg illetékes tankerületi központnak - Siófoki Tankerület - be kell szereznie az érdekelt települési önkormányzatok véleményét.

Fonyód vonatkozásában a 2022/23-as tanévre javaslom, hogy Fonyód város teljes közigazgatási területe legyen a felvételi körzethatár, a 2021/22-es tanévre megállapított körzethatárra vonatkozóan nem tartok szükségesnek változtatást.

A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 24.§ (1) bekezdése alapján a felvételi körzetek megállapításához az illetékes tankerületi központ minden év október 15. napjáig beszerzi az illetékességi területén található települési önkormányzatok véleményét, amely tartalmazza a település jegyzőjének nyilvántartásában szereplő, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hátrányos helyzetű, általános iskolába járó gyermekek létszámát intézményi és tagintézményi bontásban.

Tájékoztatom a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy fonyódi lakóhellyel/tartózkodási hellyel rendelkező, jegyzői nyilvántartásban szereplő hátrányos helyzetű, általános iskolába járó gyermekek létszáma 2 fő.

Az Nkt. 50.§ (6) bekezdése alapján az általános iskola köteles felvenni, átvenni azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik (a továbbiakban: kötelező felvételt biztosító iskola).


Döntéshozói vélemények

Jogi és Humán Bizottság    A Bizottság javasolja  a Képviselő - testületnek a határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Önkormányzati javaslat a 2022/23 - as tanévre vonatkozóan az iskolai felvételi körzethatárra, illetve jelzés a 2021/22-es tanévre megállapított körzethatárt illetően. "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: köznevelési kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő testülete az iskolai felvételi körzethatárok tekintetében az alábbi döntést hozza:

A 2022/23-es tanévre az iskolai felvételi körzethatár Fonyód város teljes közigazgatási területe. Továbbá a  2021/22-es tanévre megállapított körzethatárra vonatkozóan nem tart szükségesnek változtatást
 

Határidők, felelősök:

Határidő: 2021. 10. 15.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Dr. Hengerné Keresztény Zsuzsanna


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe