12. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2021. szeptember 30-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, külterület 09 helyrajzi számú „Milkovics árok” megnevezésű ingatlan üzemeltetéséről.
Készítette:   Hatos Norbert irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

Fonyód Város Önkormányzatának 1/1 arányú tulajdonát képezi a Fonyód, külterület 09 helyrajzi számú „kivett árok” művelési ágú „Milkovics árok” megnevezésű ingatlan. A TakarNet földhivatali ingatlan nyilvántartás szerint az ingatlan adatai: külterület – 09 helyrajzi szám – kivett árok – 8590 m2 alapterületű.
Fenti ingatlant a Balaton-nagyberek Vízitársulat üzemelteti saját költségén a jogerős vízjogi üzemeltetési engedélye alapján 2010. óta.

A csatorna ingatlan a vízjogi üzemeltetési engedélyben „Milkovics árok” megnevezéssel szerepel és a működésének célja a Fonyód, bélatelepi részén jelentkező talajvíz szintjének süllyesztése. Elvezetése a Keleti-Főcsatornán keresztül történik a balatonfenyvesi belvíz átemelő szivattyú telepre.

A Balaton-nagyberek Vízitársulat üzemeltetési ajánlata évi 100 000 forint +ÁFA összeg, melyet banki átutalással minden tárgy év március 31. napjáig előre teljesít az Önkormányzat az egész évre vonatkozóan. Ennek fejében a Társulat továbbra is vállalja az üzemeltetést. 

Az ajánlat 2021. szeptember 30. napjáig érvényes abban az esetben, ha Fonyód Város Önkormányzata nyilatkozik, hogy a jelen ajánlatot teljes egészében, változatlan feltételekkel elfogadja.

Kérem a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a Képviselő-testületet a döntéshozatalra.

Mellékletek:
1. számú: Fonyód, kt. 09 hrsz. ingatlan tulajdoni lap
2. számú: SZAT kivonat
3. számú: Balaton-nagyberek üzemeletetési ajánlata

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság   A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását!
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, külterület 09 helyrajzi számú „Milkovics árok” megnevezésű ingatlan üzemeltetéséről."

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: településüzemeltetési kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi és kérelmezi a Fonyód Város Önkormányzatának tulajdonában lévő 8640 Fonyód, külterület 09 helyrajzi számon felvett, kivett árok megnevezésű, 8590 m2 területű ingatlan üzemeltetésre történő átadását.

2. Az ingatlant a „Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. településfejlesztés, településrendezés;2. településüzemeltetés (köztemetők kialakítása és fenntartása, a közvilágításról való gondoskodás, kéményseprő-ipari szolgáltatás biztosítása, a helyi közutak és tartozékainak kialakítása és fenntartása, közparkok és egyéb közterületek kialakítása és fenntartása, gépjárművek parkolásának biztosítása);11. Helyi környezet- és természetvédelem, vízgazdálkodás, vízkárelhárítással kapcsolatos feladatok;” pontjaiban meghatározott önkormányzati feladatainak ellátása érdekében kívánja átadni az üzemeltetés jogát.

3. A Csatorna Ingatlan a vízjogi üzemeltetési engedélyben „Milkovics árok” megnevezéssel szerepel és a működésének célja a Fonyód, Bélatelepi részén jelentkező talajvíz szintjének süllyesztése. Elvezetése a Keleti-Főcsatornán keresztül történik a balatonfenyvesi belvíz átemelő szivattyú telepre.

4. Az ingatlan nem áll (örökségvédelmi / természetvédelmi / helyi / Natura 2000) védettség alatt.

5. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a 8640 Fonyód külterület 09 hrsz.-ú ingatlanról szóló üzemeltetési szerződést a Balaton - nagyberek Vizitársulattal aláírja.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe