16. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2021. szeptember 30-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, 8765/2 hrsz-ú ingatlan (Árpád parti strand) fejlesztéséről.
Készítette:   Hatos Norbert irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

A Fonyód, 8765/2 hrsz-ú ingatlanon lévő Árpád parti szabadstrandon önkormányzatunk számos fejlesztést valósított meg a 2019-, 2020-, és 2021. évi Balatoni strandfejlesztési pályázatokból.

Tekintettel arra, hogy az Árpád parti szabadstrand megközelítőleg 1,3 km hosszú strandterület csupán két vizesblokkal rendelkezik. Egyik meglévő vizesblokk a Duna utcai kereszteződénél, a strand keleti szélétől mintegy 220 méterre, a másik az Kassa utcai kereszteződésnél, a strand nyugati szélétől  kb. 280 méterre található. A két meglévő vizesblokk közötti távolság megközelítőleg 800 méter, így a strand középső részén lévő strandterülettől nagy távolságra vannak az illemhelyiségek, ivóvíz-vételi pontok.

A fentiek alapján kezdeményezem a Képviselő-testületnél az Árpád-part és az Árpád utca kereszteződésében, az Árpád utca kiszabályozott szélessége mértékéig egy új vizesblokk és büfé épület megtervezését és megépítését.
Az Árpád utca kiszabályozott szélessége az Árpád-parti út csatlakozásánál 18 méter. Az Árpád-parti közút és a rekortán futópálya között 5,5 méter szélességű területen megközelítőleg 100 m2-nyi építési terület áll rendelkezésre.
A megvalósítandó épületben helyet kaphatna a kor követelményeinek megfelelő vizesblokk épületrész (női, férfi, AKM és gyermekmosdók), melyre a 2022. évi strandfejlesztési pályázatból lenne lehetőség forrást szerezni, valamint az épületben helyet kaphatna egy kiszolgáló büférész ami önkormányzati vagy vállalkozói saját erő bevonásával épülhetne meg.

A csatolt 3. számú mellékletben szereplő látványtervek mutatják be koncepciómat, annyi eltéréssel, hogy zárt büférészt nem készülne csak tetőtéri és kültéri terasz.

Mellékletek:
1. számú: a fejlesztési terület SZAT kivonata
2. számú: fotók a fejlesztési területről
3. számú: látványterv

Kérem, a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a Képviselő-testületet a döntéshozatalra.





Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság   A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, 8765/2 hrsz-ú ingatlan (Árpád parti strand) fejlesztéséről."

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: fejlesztési kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja a Fonyód, 8765/2 hrsz-ú ingatlan lévő Árpád parti strand az irányú fejlesztését, hogy az Árpád-part és az Árpád utca kereszteződésében, az Árpád utca kiszabályozott szélessége mértékéig egy új vizesblokk és büfé épület megtervezését és megépítését.

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az 1. pont írt fejlesztés kapcsán a 2022. évi strandfejlesztési pályázatra támogatási kérelmet nyújtson be.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József

Határidő: értelem szerint
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe