17. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2021. szeptember 30-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Külterület 0172/3 helyrajzi számú ingatlan állami tulajdonba adásáról.
Készítette:   Hatos Norbert irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

Az M7 autópálya megépítését követően elmaradt a Magyar Állam részéről a nem országos közútként használt egyes ingatlanok tulajdonjogának rendezése.

A Fonyód Város Önkormányzat tulajdonát képezi a Fonyód, Külterület 0172/3 helyrajzi számú „kivett út” művelési ágú ingatlan. A TakarNet földhivatali ingatlan nyilvántartás szerint az ingatlan adatai: külterület – 0172/3 helyrajzi szám – kivett út – 2090 m2 nagyságú.
Fenti ingatlan az állami tulajdonú 6701. sz. Kaposvár-Fonyód összekötő út részét képezi. Az útszakasz az állami tulajdonban és a Magyar Közút vagyonkezelésében álló ingatlanokkal övezett terület.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt az országos közút alatti, Fonyód 0172/3 helyrajzi számú ingatlan állami tulajdonba vétele tárgyában rendezni kívánja a tulajdonjogi viszonyokat, azonban ehhez szükséges egy képviselő-testületi döntés kibocsátása.

Az érintett útszakasz forgalmi jellege nem változott, országos közútként a Magyar Közút Nonprofit Zrt kezelésében áll, csak tulajdonjogi rendezésre van szükség.

Mellékletek:
1. számú: a Fonyód, 0172/3 hrsz-ú ingatlan tulajdoni lapja
2. számú: a Fonyód, 0172/3 hrsz-ú ingatlan SZAT kivonata

Kérem a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a Képviselő-testületet a döntéshozatalra.
 

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság   A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását!
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Külterület 0172/3 helyrajzi számú ingatlan állami tulajdonba adásáról."

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kezdeményezi Fonyód, Külterület 0172/3 helyrajzi számú „kivett út” művelési ágú ingatlan állami tulajdonba adását.

2. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a Fonyód, Külterület 0172/3 hrsz.-ú ingatlanról szóló térítésmentes átruházása tárgyában szükséges dokumentumokat aláírja.

Határidők, felelősök:

Határidő: értelem szerint
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe