19. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2021. november 25-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, 8765/2 hrsz- ú Árpádpart és Zrínyi utca kereszteződésében lévő 70m2 nagyságú terület bérbeadásáról.
Készítette:   Hatos Norbert irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

Önkormányzatunk, valamint Szarka Zsuzsanna bérlő között az Árpád part és Zrínyi utca kereszteződésében lévő mind két fixen rögzített épület elhelyezése céljára szolgáló bérleti szerződése 2021. december 31-én lejár, a bérlőt a fennálló szerződése értelmében élőbérleti jog illeti meg a terület bérletére.

Fonyód Város Önkormányzatának a közterület-használat, és a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételének szabályairól szóló 21/2004. (VIII. 30.) rendelete 12. §-sa értemében „Az engedélyező a közterület, vagy közterületek kizárólag pályázat útján történő bérbeadásáról is dönthet. Ez esetben a pályázat nyertesével köti meg a megállapodást, ami nem lehet alacsonyabb az e rendelet mellékletében meghatározott összegtől.”

A fentiek alapján pályázat útján történő bérbeadásra terjesztem elő a Fonyód, 8765/2 hrsz- ú önkormányzati tulajdonú Árpád parti szabadstrand ingatlan területén az 1. számú melléklet szerinti helyszínrajzon feltüntetett 70 m2 területet (5 méter x 14 méter) fixen rögzített vendéglátó célú épület elhelyezésének céljára.

Az ingatlant a területen elhelyezni kívánt építmény építési engedélyének jogerőre emelkedésének napjától 15 év időtartamra adná bérbe önkormányzatunk, ami a bérbeadó döntése alapján további 5 évvel meghosszabbítható.

A bérlemény alap bérleti díja: 1.750.000,- Ft/év, ami a szerződés aláírását követő évtől az infláció mértékével emelkedik.

A nyertes ajánlatevő feladata az ingatlanon elhelyezni kívánt felépítmény terveztetése, engedélyeztetése és kivitelezése.

Melléklet:
1. számú: Helyszínrajz
2. számú: Pályázati felhívás

Kérem a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a Képviselő-testületet a döntéshozatalra.

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság   A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, 8765/2 hrsz- ú Árpádpart és Zrínyi utca kereszteződésében lévő 70m2 nagyságú terület bérbeadásáról."

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1.    Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázat útján bérbe kívánja adni a Fonyód, 8765/2 hrsz- ú Árpádpart és Zrínyi utca kereszteződésében lévő 70 m2 területet a mellékelt pályázati felhívás szerint.

2.     Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a pályázati felhívás aláírására, valamint közzétételére.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2021. 11. 30.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe