3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat
2015. december 10-i ülésére

Tárgy:   Nemzetiségi nappal egybekötött Mikulás és karácsonyi rendezvény megszervezése
Készítette:   Ugrainé Gróf Éva
Előterjesztő:   Szécsi Zsolt elnök
Véleményező bizottság:   Ügyrendi és Kulturális Bizottság

Tisztelt Képviselő testület! 
 
Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 14/2015.(II.16.) RNÖ határozatával elfogadott 2015. évi munkaterve tartalmazza december hónapra vonatkozóan a mikulásnapi ünnepséget, a fenyő ünnepséget, a nemzetiségek napjának rendezvényét, illetve a „közösségért való munkáért” kitüntetés adományozását. 
A nemzetiségi önkormányzat 2015. december 18-án rendezi meg nyílt összevont rendezvényét, melynek tervezett kezdési időpontja 10 óra. Az ünnepség keretében a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari  Szakképző Iskola diákjai adnak műsort. Az ünnepség keretében kerül átadásra a „közösségért való munkáért” kitüntetés  díja. A rendezvény során a gyerekeket szeretnénk megajándékozni édességgel. A rendezvény során tervezünk egy előadást a romák hit világával kapcsolatban, egészségnapot, illetve a délután folyamán a Szent Gellért Általános Iskola, Gimnázium tanulóival karácsonyi játszóházat szervezünk.  A rendezvény költségeire 150 ezer Ft-ot különít el az önkormányzat 2015. évi költségvetéséből a feladatalapú támogatás terhére,  melyből 60 ezer Ft személyi juttatás (reprezentációs kiadás) és 90 ezer Ft dologi kiadás merül fel. 
 
Kérem a tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg és hozza meg döntését. 
    

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi és Kulturális Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Nemzetiségi nappal egybekötött Mikulás és karácsonyi rendezvény megszervezése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Kisebbségi ügyek
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. december 18-án rendezi meg nyílt nemzetiségek napja rendezvényét a mikulás és  karácsonyi ünnepséggel egybekötve, melynek felmerülő költségeinek rendezésére 150 ezer Ft-ot különít el 2015. évi költségvetése feladatalapú támogatása terhére, melyből 60 ezer Ft személyi juttatás (reprezentációs kiadás) és 90 ezer Ft dologi kiadás számolható el. 
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe