12. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2016. február 17-i ülésére

Tárgy:   Személyszállítási szolgáltatással kapcsolatos hirdetmény
Készítette:   Nyíri Szmolár Eszter
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:   Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság, Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság, Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

Tisztelt Képviselő-testület!

Az 51/2016. (I. 28.) Gye. Kt. határozattal „Személyszállítási szolgáltatások Gyomaendrődön” tárgyú eljárásra létrehozott a Bírálóbizottság megvizsgálta a közszolgáltatás jogi kereteit, és szolgáltatási koncessziós szerződés megkötését javasolja.

A beszerzés megvalósításának kapcsán a 1370/2007/EK rendelet, a 181/2011/EU rendelet valamint további hazai jogszabályok rendelkezései alapján szükséges eljárni, melyek a következők:
•A személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény (továbbiakban Sztv.)
•Az autóbuszos személyszállítási szolgáltatásnak a 181/2011/EU rendeletben nem szabályozott részletes feltételeire, az abban foglaltak alóli mentességekre, az autóbuszos személyszállítási szolgáltatási feltételekre, valamint a közúti személyszállítási üzletszabályzatra vonatkozó szabályokról szóló 213/2012. (VII. 30.) Korm. rendelet (továbbiakban Akr.)

A 1370/2007/EK rendelet 7. cikk (2) bekezdése rendelkezik arról, hogy minden illetékes hatóság meghozza a szükséges intézkedéseket annak biztosítása érdekében, hogy legalább egy évvel az ajánlati felhívás közzététele előtt vagy egy évvel a közvetlen odaítélés előtt az Európai Unió Hivatalos Lapjában legalább a következő információkat közzétegyék: a) az illetékes hatóság neve és címe; b) a tervezett odaítélési mód; c) az odaítélés tárgyát képező lehetséges szolgáltatások és területek.

Fentiek figyelembe vételével, a nyílt pályáztatási eljárás kihirdetését megelőzően egy évvel hirdetmény feladása szükséges a Képviselő-testület jóváhagyása mellett.

Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság  
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság  
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság  
 
Döntési javaslat

"Személyszállítási szolgáltatással kapcsolatos hirdetmény "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a 1370/2007/EK rendelet 7. cikk (2) bekezdés rendelkezései alapján az autóbusszal végzett, menetrend szerinti, helyi, közúti közszolgáltatások biztosításával kapcsolatos ajánlati felhívást tegyen közzé, egyben utasítsa az eljárásra létrehozott Bírálóbizottságot a jogszabályoknak megfelelő közzététellel kapcsolatos ügyintézésre.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 02. 25.
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Nyíri Szmolár Eszter

« Vissza
Vissza a főmenübe