1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság
2020. szeptember 29-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Győrfi Krisztina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!
 
       A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről külön előterjesztésben adok tájékoztatást. Az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom:
 
  1. A 102/2020. (VII.02.) Képviselő-testület határozatával a Fonyódi Polgármesteri Hivatal (HU-8640 Fonyód, Fő utca 19.) alapító okiratának módosítását az előterjesztés 1. számú mellékletét képező Módosító okirat szerint jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert, hogy nyújtson be kérelmet a Magyar Államkincstár Somogy Megyei igazgatóságához a Módosító okirat, valamint az előterjesztés 2. számú melléklete szerinti egységes szerkezetbe foglalt Alapító okirat megküldésével – a törzskönyvi nyilvántartáson történő átvezetés céljából. A kérelem benyújtásra került.
 
  1. A 103/2020. (VII.02.) Képviselő-testület határozatával Fonyódi Polgármesteri Hivatal (HU-8640 Fonyód, Fő utca 19.) 2020. szeptember 1. napjától hatályos új Szervezeti és Működési Szabályzatát az előterjesztés melléklete szerinti tartalommal elfogadja. Az elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzatot jóváhagyólag aláírtam.
 
  1. A 104/2020. (VII.02.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő–testülete a Fecskepart Óvoda és Bölcsőde 2019/2020-as nevelési évben végzett szakmai munkájáról, valamint a szakmai program végrehajtásának értékeléséről szóló beszámolóját a melléklet szerinti tartalommal elfogadja. Az intézmény munkájával összefüggő értékelést a város honlapján nyilvánosságra hoztam.
 
  1. A 107/2020. (VII.02.) Képviselő-testület határozatával a Fecskepart Óvoda és Bölcsőde (HU-8640 Fonyód, Fő utca 25.) intézmény alapító okiratát a Módosító okiratban foglaltaknak megfelelően módosítja és felhatalmazza a polgármestert, hogy nyújtson be kérelmet a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatóságához a Módosító okirat, valamint az előterjesztés szerinti egységes szerkezetbe foglalt Alapító okirat megküldésével – a törzskönyvi nyilvántartáson történő átvezetése céljából. A kérelem benyújtásra került.
 
  1. A 114/2020. (VII.02.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja, az NHSZ Zöldfok Zrt. ajánlatát 5.710.000.- forint értékben a 8640 Fonyód, Niklai utca 10077/20 és a 10077/21 helyrajzi számú ingatlannal kapcsolatban, melyet a 2020. évi költségvetés fejlesztési célú tartalékkeretének terhére kíván megvásárolni. Az 1. ponttal kapcsolatos iratokat aláírtam.
 
  1. A 115/2020. (VII.02.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2020. évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás díjának csökkentésére pályázatot nyújt be a Magyar Államkincstár felé. A pályázat benyújtásra került.
 
  1. A 117/2020. (VII.02.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a BM Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázati felhívás keretein belül az önkormányzati tulajdonban lévő – tömegközlekedéssel érintett – 7704/1 helyrajzi számú Kupa Vezér utca (Arany János utca – Műhely utca) közötti részének felújítására. A teljes pályázati összeg maximum bruttó 30.769.230,- Ft, melyből a bruttó 10.769.230.- Ft önerő tartalom a 2021. évi költségvetési keret terhére kerül biztosításra. A pályázat benyújtásra került.
 
Részt vettem a/az:
 
-        a Sportpark átadásán a Kossuth-erdőben,
-        a BAHART rendkívüli közgyűlésén,
-        A Palonai Magyar Bálint Általános Iskola SZMK és Intézményi Tanácsgyűlésén,
-        a Polgárrá fogadáson augusztus 20-án,
-        a „Kikötői Üzletsor” Társasüzletház közgyűlésén.
 
Fogadtam:
 
-        érdeklődőket, partnereket, vállalkozókat, fonyódi állampolgárokat.
 
Polgármester átruházott hatáskörben
 
szociális igazgatási ügyek:
 
3 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,
8 fő esetében átmeneti segélyt állapítottam meg,
5 fő esetében bérletet biztosítunk,
1 fő esetében rendkívüli gyermekvédelmi támogatást állapítottam meg,
1 fő esetében temetési segélyt került utalásra,
10 fő esetében térítési díja elengedését, csökkentését állapítottam meg,
7 fő esetében települési támogatást állapítottam meg.
 
Felkérem a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a Képviselő-testületet a határozati javaslat elfogadására.
 

Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság    
 
Döntési javaslat

""

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe