1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2020. február 13-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Hatos Norbert irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

 

1)     A 294/2019. (XII. 18.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete döntött a Napsugár utca és környékének csapadékvíz elvezetési koncepciójának kivitelezéséről, továbbá a szivattyúházba egy új szivattyú beszerzéséről. A 2020. évi költségvetés megalkotásánál a felmerülő költségek betervezésre kerültek.

 

2)     A 294/2019. (XII. 18.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete döntött a  8640 Fonyód, Aradi vértanúk útja 5263 helyrajzi számú ingatlan megosztásáról. A megosztás megtörtént.

 

 

3)     A 295/2019. (XII. 18.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete döntött a 8640 Fonyód, Turul utca; 5881/29 és az 5881/30 helyrajzi számú ingatlanok telekhatár rendezéséről, a 5881/29 helyrajzi számú ingatlan megosztásáról. A telekhatár rendezése és a megosztás folyamatban van.

 

4)     A 296/2019. (XII. 18.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete döntött a Fonyód Harmatos utca 36., 6617/12 helyrajzi szám (szociális otthon) alatti ingatlanra vonatkozó ingatlan adásvételi szerződés módosításáról. Az ingatlan eladása megtörtént.

 

 

5)     A 297/2019. (XII. 18.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete döntött a Piac mellett lévő 10247/6 helyrajzi számú ingatlan megvásárlásáról. Az adásvételi szerződés aláírása megtörtént.

 

6)     A 298/2019. (XII. 18.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete döntött a 8640 Fonyód, Trombitás utca, 6496/12 helyrajzi szám (telek) alatti ingatlanra vonatkozó ingatlan adásvételi szerződésének módosításáról. Az eladás megtörtént.        

Részt vettem a/az:

 

-        Városüzemeltetési és Városfejlesztési Nonprofit Közhasznú Kft karácsonyi ünnepségén,

-        Egészségügyi Nonprofit Kft karácsonyi ünnepségén,

-        Konyha Nonprofit Kft karácsonyi ünnepségén,

-        fonyódi városi karácsonyi ünnepségen,

-        ünnepi Közgyűlésen, Kaposvár

-        Somogyi Megyebálon, Siófok

-        Somogyi Hírlap Sajtófotó kiállításán, Kaposvár

-        Óvodáért Alapítvány Rózsabálján.

 

 

Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat,            fonyódi állampolgárokat,

 

Polgármester átruházott hatáskörben

 

szociális igazgatási ügyek:

               

         18 fő esetében átmeneti segélyt állapítottam meg,

           2 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,

           3 fő esetében rendszeres gyermekvédelmi támogatás állapítottam meg

           3 fő esetében települési támogatást állapítottam meg,

         1 fő esetében temetési segélyt állapítottam meg

         5 fő esetében térítési díj, elengedést, mérséklést állapítottam meg,


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság   A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: 2020. 02. 13.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe