4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2020. február 13-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés az Egészségügyi Nonprofit Kft. – Fonyód önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság 2020. évi feladat ellátási és költségtervéről
Készítette:   dr. Bárczi Tamás ügyvezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

Az Egészségügyi Nonprofit Kft. – Fonyód a csatolt dokumentum szerint elkészítette és benyújtotta a 2020. évi feladat-ellátási és költségtervét.

 

A gazdasági társaság javaslatára - az ügyeleti ellátás személyi feltételeinek biztosítása érdekében - az óradíjak emelése 2019. évben megtörtént. Így az ügyeleti ellátásra az Önkormányzat 2.136.065.-Ft/hó összeget fizet.

A beterjesztett 2020. évi költségterv szerint az ügyeleti feladatokra 25.633 ezer Ft szolgáltatási díjat biztosít Fonyód, ez azonos a 2019. évi díjjal.

(Az ügyeleti ellátás költségeinek finanszírozását Fonyód Város és Balatonfenyves Község Önkormányzata lakosságarányosan biztosítja.)

 

A költségterv tartalmazza azt is, hogy - az előző évhez hasonlóan - 2020. évben az egészségügyi alapellátások (háziorvos, gyermekorvos, fogászat és ügyelet) költségeinek csökkentésére 4.285 ezer Ft és a foglalkoztatottak évi egyszeri juttatásának fedezetére 3.715 ezer Ft, összesen 8.000 ezer Ft támogatást nyújt Fonyód Város Önkormányzata.

 

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslatok elfogadására.


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság   A Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés az Egészségügyi Nonprofit Kft. – Fonyód önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság 2020. évi feladat ellátási és költségtervéről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete - tulajdonosi jogkörben eljárva - elfogadja az Egészségügyi Nonprofit Kft. – Fonyód 2020. évi feladat-ellátási és költségtervét és a gazdasági társaság 2020. évi alapszolgáltatási tevékenységéhez 8.000 ezer Ft működési támogatást, valamint az ügyeleti feladatokra 25.633 ezer Ft szolgáltatási díjat biztosít 2020. évben.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe