1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat
2017. október 27-i ülésére

Tárgy:   Pályázat benyújtása az Emberi Erőforrás Minisztériuma felhívására
Készítette:   Szécsi Zsolt elnök, Ugrainé Gróf Éva
Előterjesztő:   Szécsi Zsolt elnök
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázati kiírást hirdet nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasó táborok megvalósításának 2018. évi költségvetési támogatására.
 
A kiírás célja a hazai nemzetiségi oktatásban részt vevő tanulók anyanyelvi nyelvismereteinek bővítésének, a nemzetiségi népismeret részét képező,  történelmi, földrajzi, néprajzi ismereteik fejlesztésének támogatása anyanyelvi programok (táborok, erdei iskolák) megvalósítása révén.
 
A pályázati kiírásra nemzetiségi oktatási intézmények, nemzetiségi önkormányzatok és nemzetiségi tevékenységet folytató civil szervezetek pályázhatnak.
 
Támogatás elnyerése esetén a Roma Nemzetiségi Önkormányzat – a pályázati céloknak megfelelően – legalább 5 napos tábort szervezhet, minimum 15 fő tanuló részére 2018. május 1. és 2018. november 15. közötti időszakban.
 
A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás, önrész biztosítása nem szükséges.
 
Támogatás mértéke: minimum 300 000 Ft, maximum 2 500 000 Ft. Rendelkezésre álló keretösszeg: 400 000 000 Ft. A támogatás igénybevétele utólagos elszámolás melletti támogatási előleg formájában történik. A költségvetési támogatás folyósítása egy összegben történik.
 
A tábor tervezett ideje: 2018. július 23-29 közötti időszak. Gyomaendőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata a tábort 15 fő roma tanköteles korú gyermek és 2 kísérő bevonásával szeretné megszervezni. A tábor helyszíneként a gyomaendrődi Szent Antal Zarándokházat jelöli meg szállás igénybevételével. A tábor keretében egész napos kirándulást szervez Budapestre (Országház, Budai vár, Halász bástya, Citadella megtekintése), Szarvasra kirándulás (Arbarétum és a mini Magyarország megtekintése, sétahajózás), melynek során autóbusz és belépőjegyek költségei merülnek fel. A tábor résztvevői részére ötszöri étkezést biztosít. A tábor ideje alatt roma nyelvoktató, népismereti hagyományőrző és hitéleti foglalkozásokra, a Gyomaendrődi Liget Fürdőben fürdőzésre, valamint a környékbeli nevezetességek megtekintésére kerül sor. A pályázni kívánt támogatási összeg: 1.485.150 Ft.
 
A támogató a támogatást a kértnél alacsonyabb összegben is megállapíthatja, azonban a táborban résztvevő tanulók száma ez esetben sem csökkenhet 15 fő alá, illetve a tábor napjainak száma öt egymást követő nap alá.
 
A projekt keretében elszámolható költségek: a programot megalapozó, kiszolgáló, fejlesztő, és adminisztráló, a törvényeknek való megfelelést segítő és a program cél szerinti tevékenységek feltételeinek biztosítása érdekében felmerült költségek, így különösen az utazás, a szállás, az étkezés, a programok megvalósításához kapcsolódó vásárolt szolgáltatások köre, megbízási díj.
 
A tábor költségvetés tervezete az alábbi:
(15 fő diák + 2 fő kísérő)
 
Busz költség Kirándulások és helyközi közlekedés
277.650 Ft
Étkezési költség
697.000 Ft
Szállás költség
170.400 Ft
Parlament belépő
24.300 Ft
Belépő Arbarétum és Mini Magyarország megtekintésére
21.800 Ft
Sétahajózás
17.400 Ft
Gyomaendrődi fürdő belépő
15.800 Ft
Hitéleti, anyanyelvi, népismereti foglalkozások
95.000 Ft
Jutalmazás
95.000 Ft
Megbízási díj 3 fő  (3 Fő 4 alkalom*2 óra* 2.500Ft)
60 000 Ft
Megbízási díj 3 fő járulékok 60000*0,9 *20%
10 800 Ft
MINDÖSSZESEN:
1.485.150 Ft
 
 
A pályázat benyújtása során egyszeri regisztrációs díjat kell megfizetni 3.000 Ft összegben, melyet a pályázat benyújtásakor igazolni kell.
 
A pályázatot kizárólag elektronikus úton, az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben lehet benyújtani. A benyújtási határidő: 2017. október 30.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy a fentiek figyelembe vételével az előterjesztésben ismertetett pályázatot megvitatni szíveskedjen és döntését határozat formájába hozza meg.
    
Döntéshozói vélemények

Roma Nemzetiségi Önkormányzat Ügyrendi és Kulturális Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Pályázat benyújtása az Emberi Erőforrás Minisztériuma felhívására"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Kisebbségi ügyek
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete  pályázatot nyújt be az NEMZ-TAB-18 kódszámú, Nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborok megvalósításának 2018. évi költségvetési támogatása című pályázati felhívás alapján roma nemzetiségi tábor megszervezése érdekében.
A Képviselő-testület felhatalmazza Szécsi Zsolt elnököt a pályázat benyújtására, a 3000 Ft pályázati díj átutalására és a szükséges intézkedések megtételére. 
    

Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 10. 30.
Felelős: Szécsi Zsolt

« Vissza
Vissza a főmenübe