13. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2018. február 21-i ülésére

Tárgy:   Körös-völgyi Hrt. 2018. évi működési hozzájárulása
Készítette:   Pardi László
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

2017. november 28-án a Körös-völgyi Hulladékgazdálkodási Rekultivációs Önkormányzati Társulás Társulási Tanács ülést tartott, melyen önkormányzatunkat Toldi Balázs polgármester képviselte.

Az ülésen többek között döntés született a 2018. évre vonatkozó működési hozzájárulás mértékéről, mely esetében azt a tagönkormányzatok Képviselő-testületeinek is meg kell tárgyalni és döntést kell benne hozni.

A Körös-völgyi Hulladékgazdálkodási Rekultivációs Önkormányzati Társulás fenntartási időszakának záró időpontja 2018. 05. 13. A 2018. évi hozzájárulás mértékét a fenntartási idő végéig felmerülő személyi, illetve dologi kiadások (telefon, könyvelő program bérleti díja, számítógép karbantartás, stb.) teszik ki.
A Társulási megállapodás V.2.(4) pontja alapján a Társulás megszűnése esetén a meglévő vagyon a Társulás tagjait pénzügyi hozzájárulásuk arányában illeti meg.

A fentiek alapján a működési hozzájárulás mértékét 2018. évre 16 Ft/lakos összegben javasolta meghatározni a Társulási Tanács elnöke, melyet a Társulási Tanács a 7/2017. (XI. 28.) sz. HRT. határozatával el is fogadott.
A 2017. évben ez az összeg 38 Ft/ lakos volt.
A KSH 2017-es statisztikai adatai alapján számolva (13.693 Fő) a 2018. évi működési hozzájárulás összege 219.088 Ft, mely a 2018. évi költségvetés 6. mellékletében szereplő települési hulladék kezelés kormányzati funkció dologi kiadásai terhére biztosítható.

Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság     A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a határozati javaslat elfogadását.
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság     A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Hozzájárulás összegének elfogadása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy fogadja el a Körös-völgyi Hulladékgazdálkodási Rekultivációs Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodásának V.1. pontja alapján a tagok 2018. évi működési célú támogatásának 16,- Ft/ lakos arányban történő meghatározását.
A 2018. évben Gyomaendrődre jutó 219.088 Ft összegű hozzájárulást a 2018. évi költségvetés 6. mellékletében szereplő települési hulladék kezelés kormányzati funkció dologi kiadásai terhére biztosítsa, továbbá hatalmazza fel Toldi Balázs polgármestert a pénzeszköz átadás-átvételi megállapodás aláírására.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe