1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat
2018. május 25-i ülésére

Tárgy:   Nemzetiségi képviselői megbízatásról lemondás
Készítette:   Megyeri László aljegyző
Előterjesztő:   Szécsi Zsolt elnök

Tisztelt Képviselő-testület!

Raffael Attila nemzetiségi önkormányzati képviselő 2018. május 16-án, a Gyomaendrődi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének e-mailben és jegyzőnek címzett hagyományos levélben is, benyújtotta a nemzetiségi képviselői megbízatásáról szóló lemondását.

A nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 102. § (1) bekezdése szerint a nemzetiségi önkormányzati képviselő megbízatása megszűnik a lemondással.
Lemondás esetén a képviselő-testület határozatban állapítja meg a képviselői megbízatás megszűnését. Határozatát a döntéshozatalt követő munkanapon megküldi az érintett képviselőnek, a választási bizottságnak és a megyei kormányhivatalnak.

A képviselő a képviselő-testület ülésén jelentheti be lemondását vagy lemondhat a képviselő-testülethez intézett írásbeli nyilatkozatával is, melyet a képviselő-testület, közgyűlés elnökének ad át vagy juttat el. Az írásbeli nyilatkozatot a képviselő-testület, közgyűlés következő ülésén ismertetni kell. A lemondás nem vonható vissza.

A képviselő megbízatása megszűnik az írásbeli nyilatkozat átvételének napján, azaz 2018. május 16-án.

Kérem a Képviselő-testületet, hogy állapítsa meg Raffael Attila nemzetiségi képviselő megbízatásának megszűnését.
 

Döntési javaslat

"Raffael Attila megbízatásának megszűnése"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Testületi ügyek
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete megállapítja, hogy a Raffael Attila nemzetiségi önkormányzati képviselő megbízatása  2018. május 16-án a Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökének eljuttatott írásos lemondó nyilatkozata alapján, a nyilatkozat átvételének napján megszűnt.

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe