4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat
2018. július 17-i ülésére

Tárgy:   Együttműködési Megállapodás a Civil Közösségért Alapítvánnyal
Készítette:   Ugrainé Gróf Éva
Előterjesztő:   Szécsi Zsolt elnök
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Szarvason működő Civil Közösségért Alapítvány megkereste Önkormányzatunkat azzal a céllal, hogy az EFOP-1.-3.-8-17-2017-00021 számú „Önkéntesség személyre szabva, az öngondoskodás és a tudatos életvitelre alkalmassá válás érdekében Békés megyében.” című projekt megvalósítása érdekében együttműködését kérje.
 
 Az Alapítvány a projekt keretében önkéntes tevékenységet végez, önkéntes feladatok segítésére a befogadó szervezet (önkormányzatunk) részére, melyhez eszközöket is biztosít igény esetén ( pingpongasztal, társasjátékok, sörpad, bogrács, fűnyíró stb.) Az önkéntesek (18-22 éves középiskolai végzettségű fiatalok) a befogadó szervezet ifjúsági szabadidős tevékenységeit segítik. Önkormányzatunk segítséget nyújt az önkéntesek toborzásában is.
 
Az Együttműködési megállapodás tervezett szövegét a melléklet tartalmazza.
 
Az Együttműködési megállapodás megkötését elfogadásra javasoljuk, ugyanis az együttműködés önkormányzatunk részéről a programban való részvétel  anyagi forrást nem igényel. Az önkormányzat az együttműködés során hasznos segítséget kaphat a tervezett programjai,  főleg a játszóházak lebonyolításában.
 
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg és hozza meg döntését.
    

Döntéshozói vélemények

Roma Nemzetiségi Önkormányzat Ügyrendi és Kulturális Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Együttműködési Megállapodás a Civil Közösségért Alapítvánnyal"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete a Civil Közösségért Alapítvánnyal együttműködési megállapodást köt az EFOP-1.-3.-8-17-2017-00021. számú „Önkéntesség személyre szabva, az öngondoskodás és a tudatos életvitelre alkalmassá válás érdekében Békés megyében.” című projekthez, mely együttműködés során a nemzetiségi önkormányzat által szervezett programokhoz önkéntes segítőket biztosít.
    

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe