1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat
2020. február 11-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrő Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzatának felülvizsgálata
Készítette:   Dr. Csordás Ádám, Ugrainé Gróf Éva
Előterjesztő:   Szécsi Zsolt elnök

Tisztelt Képviselő-testület!

A Nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 113.§ a) pontja alapján a nemzetiségi önkormányzatoknak az alakuló ülést követő három hónapon belül felül kell vizsgálniuk Szervezeti és Működési Szabályzatukat.

A Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat 39/2019. (X. 22.) RNÖ határozatában Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata megbízta az elnökét, hogy a 13/2012. (IV. 23.) RNÖ határozatával elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzat, valamint a Gyomaendrőd Város Önkormányzata és Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata között, a személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása illetve gazdálkodási rendjének lebonyolítására kötött együttműködési megállapodás felülvizsgálatát végezze el és a felülvizsgálat eredményét összefoglaló jelentést, szükség szerint a módosító határozat- és együttműködési megállapodás tervezetet terjessze be a 2020. januári képviselő-testületi ülésre.

A Nemzetiségi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SZMSZ) felülvizsgálatára a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, mint a települési önkormányzat által létrehozott önkormányzati hivatal köteles az SZMSZ 14. és 15. pontja értelmében.

A Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai az SZMSZ rendelkezéseit felülvizsgálták. Megállapításra került, hogy az SZMSZ mind tartalmi, mind alaki szempontok alapján megfelel a jogszabályi előírásoknak.

Módosítani kizárólag az SZMSZ 12. pontját szükséges, tekintettel arra, hogy a 2019. október 13. napi választást követően a Testület tagjainak száma 4 főről 5 főre emelkedett.

A Képviselő-testület Állandó Bizottságára vonatkozó 66/A.-66/C. rendelkezései hatályukat vesztik.

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés tárgyalja meg és hozza meg döntését. Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására.
 
Döntési javaslat

"Gyomaendrő Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzatának felülvizsgálata"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Rendelet alkotás, szabályozás
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: RNÖ) a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 113. § a) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőkben rendelkezik:

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elfogadja a 13/2012.(IV.23.) RNÖ határozatával elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzatának felülvizsgálatát, melyben az alábbi pont kerül megváltoztatásra:

1.) „12. A testület tagjainak száma 5 fő.
A képviselők névjegyzékét e szabályzat 1. számú függeléke tartalmazza.”
2.) Hatályát veszti a Szervezeti és Működési Szabályzat 66/A., 66/B., 66/C pontja.

A Szervezeti és Működési Szabályzat egyebekben változatlan marad.
 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe