12. napirendi pont
TÁJÉKOZTATÓ
A Képviselő-testület
2011. június 30-i ülésére
2011. június 30-i ülésére
Tárgy: | Tájékoztató a főző- illetve a tálaló konyhák működéséről | |
Készítette: | Tóthné Rojik Edit | |
Előterjesztő: | Várfi András polgármester | |
Véleményező bizottság: | Bizottság Elnöki Munkacsoport, Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság |
Tisztelt Képviselő-testület!
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. évi költségvetési rendeletének elfogadásakor döntött arról, hogy az önkormányzat által fenntartott oktatási intézmények konyhai szolgáltatását, működtetését átszervezi oly módon, hogy a Térségi Szociális Gondozási Központ főzőkonyhájának kapacitását megnövelve (tárgyi eszközök és személyi feltételek átcsoportosításával) biztosítja a diákétkeztetést az oktatási intézmények tálaló konyháinak működtetésével, 2011. május 1. napjától.
Az intézmények közötti soros, napi szintű egyeztetések mellett került átdolgozásra kialakításra az új konyhai szolgáltatás beindítása, majd május hónaptól ez tovább folytatódott a napi felmerülő problémák megoldása végett. Az intézmények kérték a folyamatos visszajelzéseket a szolgáltatással kapcsolatban.
A jelentkező problémák egyeztetésre, megoldásra kerültek, valamint folyamatosan javulnak.
Az önkormányzat honlapján lévő elérhetőségen valamint a konyha@gyomaendrod.hu címre nem érkezett írásos észrevétel.
Oktatási intézmények véleményei:
„Összességében megállapítható, hogy az átszervezés következtében a gyermekek és tanulók étkeztetése biztosított, az esetlegesen felmerülő hibák, hiányosságok a kapcsolattartásnak köszönhetően azonnal orvosolható az esetek döntő többségében.”
„Összegzés: Az eddig felmerült problémák többségében rugalmasan lettek kezelve. Mind az adminisztráció, mind a szervezettség minden érintett fél közös feladata kell, hogy legyen a jövőre nézve, mely kiemelt figyelmet kíván mindkét fél részéről
A következő tanévre vonatkozóan az étkezők száma várhatóan csökkenni fog, véleményünk szerint létszámuk fenntartása érdekében nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az ételek minőségének javítására.”
„Vélemény: Saját tapasztalatom, munkatársaim, és az itt ebédelő /reggeliző, vacsorázó/ diákok egybehangzó véleménye szerint az ÖNO-ból hozott étel mind mennyiségben, mind minőségében sokkal jobb, mint amit vártunk. Mindenki megelégedett, az étrend változatos, alkalmazkodik a fiatalok igényeihez.”
A Térségi Szociális Gondozási Központ véleménye:
„Összességében elmondható, hogy a megnövekedett adagszám, és új étkezési csoportok kiszolgálás során az első hónapban fennakadás nem volt, a felmerülő problémák rugalmasan, és rövid idő alatt korrigálásra kerültek.
Intézményünk minden tekintetben megpróbál alkalmazkodni az iskolák szokásrendjéhez, és a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő étkezési szokásokhoz, a jogszabályi előírások betartása mellett. Élelmezésvezetőnk irányítása és felügyelete mellett, intézményünk törekszik a változatos, pontos és precíz kiszolgálásra valamennyi étkezési csoport tekintetében.”
Az intézményi állásfoglalások a mellékletben olvashatók.
Polgármester Úr, Jegyző Úr, Élelmezésvezető részére címzett levélben a Térségi Szociális Gondozási Központ főzőkonyhai szolgáltatását véleményezte az egyik intézmény dolgozója, kinek levelére külön válaszolt az intézmény.
A levél és a válaszlevél a titkárságon megtekinthetők.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testülete, hogy a döntési javaslat alapján fogadja el a tájékoztatót a főző- illetve a tálaló konyhák működéséről.
Döntéshozói vélemények
Bizottság Elnöki Munkacsoport |
A Bizottság Elnöki Munkacsoport az előterjesztést megismerte. |
|
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság |
A Bizottság a tájékoztató elfogadását javasolja a Tisztelt Képviselő-testületnek. |
|
"Tájékoztató a főző- illetve a tálaló konyhák működéséről "
Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a főző- illetve a tálaló konyhák működéséről szóló beszámolót.
Határidők, felelősök:
Határidő: azonnal