8. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2017. február 20-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Ady E. utca 1. és a Fonyód, Fő u. 19. – B épület számú ingatlanok energetikai felújításával kapcsolatos tulajdonosi hozzájárulás megadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Dr. Széll Attila
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság

A Somogy Megyei Kormányhivatal KEHOP-5.2.2-16-2016-00104 jelű, Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztése című pályázat keretében pályázatot nyújtott be a Fonyód, Ady E. utca 1. és a Fonyód, Fő u. 19. – B épület energetikai felújítására.

 

A pályázat keretében a 2017. és 2018. év során a két épületet hőszigeteléssel és új, korszerű nyílászárókkal látják el, valamint energiatakarékos világítástechnikai fényforrások kerülnek felszerelésre. Továbbá a Fonyód, Ady E. u. 1. számú ingatlan tetejére napelemes rendszer kerül feltelepítésre, és fűtési rendszer korszerűsítését is végrehajtják.

 

A megvalósításhoz szükséges a tulajdonos, Fonyód Város Önkormányzatának a hozzájárulása. A Fonyód, Ady E. u. 1. ingatlan kollégiumként használt részét vagyonkezelésbe adta a Képviselő-testület a Siófoki Tankerületi Központnak 2017. január 1. napjától. A Siófoki Tankerületi Központ igazgatója, mint vagyonkezelő hozzájárul a beruházáshoz.

 

Melléklet:

1. számú:         Hozzájáruló nyilatkozat a Fonyód, Ady E. u. 1 és a Fő u. 19. tekintetében

2. számú:         A két ingatlan energetikai tanúsítványa

3. számú:         A Siófoki Tankerületi Központ hozzájárulása a megvalósításhoz


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság  

A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Ady E. utca 1. és a Fonyód, Fő u. 19. – B épület számú ingatlanok energetikai felújításával kapcsolatos tulajdonosi hozzájárulás megadásáról "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal a KEHOP-5.2.2-16-2016-00104 jelű, Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztése című pályázat keretében felújítási munkálatokat végezzen a Fonyód, Ady E. utca 1. és a Fonyód, Fő u. 19. – B épület számú ingatlanokon.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a hozzájáruló nyilatkozatok aláírásával.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a beruházás alakulásáról folyamatosan tájékoztassa a Képviselő-testületet.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 02. 28.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe