1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2018. május 17-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

1) A 86/2018. ( IV.26.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2018. évi lakossági víz- és csatornaszolgáltatás díjának csökkentésére pályázatot nyújt be a Magyar Államkincstár felé.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete meghatalmazza a polgármestert az állami támogatás igénylésének benyújtására és a pályázattal kapcsolatos teendők lebonyolítására, a pályázathoz szükséges iratok aláírására. Az iratok aláírásra kerültek.
2) A 87/2018. ( IV.26.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a BM Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázati felhívás keretein belül az önkormányzati tulajdonban lévő Domb utca egy részének felújítására. A teljes pályázati összeg maximum bruttó 20.000.000,- Ft, melyből a maximum bruttó 5.000.000.- Ft önerő tartalom a 2018. évi költségvetési keret terhére kerül biztosításra.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a Pályázat benyújtásához szükséges valamennyi irat aláírására, valamint felhatalmazza - a kérelem pozitív elbírálása esetén - a kedvezményezetti kötelezettségek teljesítésére. A pályázat benyújtásra került. 

3) A 
88/2018. ( IV.26.) Képviselő-testület határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot kíván benyújtani: VP6-19.2.1-10-8.1.4.17 Közösségi célú egészségre nevelő, szabadidős és sporteszközök, gépek beszerzése, infrastrukturális fejlesztése című pályázati felhívásra, játszótéri eszközök beszerzésére, telepítésére.
 
A beruházás tervezett helyszíne: Fácános vár, Fonyód, 7078 hrsz-ú, 15171 m2 méretű ingatlan.
 
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert, hogy a beruházás megkezdése előtt szerezze be az ingatlan tulajdonosától a terület használatához szükséges hozzájárulást.
 
A beruházás mértéke maximum 5.500.000.- Ft.
Támogatási intenzitás: 100%
 
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a pályázattal kapcsolatos valamennyi irat aláírására. Az iratok aláírásra kerültek. 

Részt vettem a/az:

-       Soron következő Képviselő-testület és Bizottságai ülésén,

-       Fonyód- Badacsony közötti ünnepélyes évadnyitó hajóindításon,

-       Fonyódi Betyárok Néptánc estjén,

-       Siófoki Szakképzési Centrum Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakképző Iskola ballagási ünnepségén,

-       Fonyódi Turisztikai Egyesület közgyűlésén, 

-      Fonyódi Óvoda évzáró ünnepségén, 

-      Baricz Katalin Örökség című fotókiállítás záró eseményén,

 

- Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat,            fonyódi állampolgárokat,

 

Polgármester átruházott hatáskörben

szociális igazgatási ügyek:

 

                4 fő estében átmeneti segélyt állapítottam meg,

                2 fő esetében közlekedési támogatást állapítottam meg,

                2 fő esetben térítési díj elengedése, csökkentését állapítottam meg,



Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását. 
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.
Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 05. 17.
Felelős: Hidvégi József

« Vissza
Vissza a főmenübe