4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2018. május 17-i ülésére

Tárgy:   Beszámoló a Fonyód városban 2017. évben végzett személyszállítási helyi közszolgáltatásról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

 A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. benyújtotta a 2017. évre vonatkozó beszámolóját a Fonyód városban a helyi személyszállítási közszolgáltatás végzéssel kapcsolatban. A beszámolót az előterjesztéshez mellékelem.

 

A beszámolóból kitűnik, hogy a 2017. évben a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt-nek Fonyódon 3.411 E Ft bevétele mellett, 6.435 E Ft költsége keletkezett, így a 2017. évben összesen 3.024 E Ft veszteséget könyvelt el a közszolgáltató.

 

Az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés értelmében a közszolgáltató a veszteség kiegyenlítésére és az elvárt nyereségének pótlására tart igényt, amelynek összege 3.182 E Ft.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Beszámoló a Fonyód városban 2017. évben végzett személyszállítási helyi közszolgáltatásról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: közszolgáltatási kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.


1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. beszámolóját a 2017. évben Fonyód város területén, a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatos közszolgáltatási tevékenységéről.

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2019. évi költségvetés terhére biztosítja  Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. részére a közszolgáltatási szerződés alapján igényelt 3.182 E Ft támogatást.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 05. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe