15. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2018. május 17-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés dr. Metz József települési képviselő tiszteletdíjról történő lemondásáról
Készítette:   Nagyné Horváth Gabriella irodavezető
Előterjesztő:   Nagy Brigitta aljegyző
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Dr. Metz József települési képviselő 2018. április 23-án tett nyilatkozatában, 2018. január 1. napján kezdődő hatállyal végleges jelleggel lemondott 2018. évi képviselői tiszteletdíjáról (bruttó 57 975 Ft/hó, járulék 10 175 Ft/hó) és kérte, hogy az így megképződött összeget a Képviselő-testület a Fonyódi Gyermekekért Bölcsőde Alapítvány javára adja át.

NAV állásfoglalás: A képviselők csak a nettó tiszteletdíjukról rendelkezhetnek, a bruttó tiszteletdíjról, azaz a közterhekről is történő rendelkezés sértené az adózási alapelveket. A költségvetést megillető adóról, járulékokról nem lehet rendelkezni. A nettó tiszteletdíj esetében sem köteles az önkormányzat arra, hogy azt több részben, más-más bankszámlára utalja, tekintettel arra, hogy ez többletadminisztrációval, költséggel jár.
 
A bruttó tiszteletdíjról legfeljebb lemondani lehet, ami ekkor az önkormányzat költségvetését növeli, annak felhasználásáról a képviselő-testület dönt, a képviselőt ilyen irányú rendelkezési jog nem illeti meg.

A fentiek értelmében a fel nem használt tiszteletdíj felhasználásának meghatározása a képviselő-testület feladata, ezért kérem a Tisztelt Bizottságot a döntési javaslat meghozatalára.
 
Kérem a Pénzügyi Bizottságot az előterjesztés megtárgyalására, a tisztelt Képviselő-testületet a határozati javaslat elfogadására.

 

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"dr. Metz József települési képviselő tiszteletdíjról történő lemondása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete dr. Metz József települési képviselő 2018. évi -, 2018. január 1. napjától kezdődő hatállyal történő tiszteletdíjáról történő lemondását tudomásul veszi.

A Képviselő-testület a lemondás következtében megképződő maradvány nettó értékét a Fonyódi Gyermekekért Bölcsőde Alapítvány (HU-8640 Fonyód, Fő u. 27.) részére támogatásként átadja.


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Nagy Brigitta
Hivatali felelős: Nagyné Horváth Gabriella

« Vissza
Vissza a főmenübe