22. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2018. május 17-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Víziturisztikai célú hálózat, az ahhoz tartozó vízitúra megállóhelyek és víziturisztikai célú eszközök fenntartásáról és üzemeltetéséről szóló Együttműködési megállapodás elfogadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (Konzorciumvezető) GINOP-7.1.2-15-2016-00008 azonosítószámú „A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című nyertes pályázata keretében lehetőség van csónaktároló építésére bruttó 16.000.000,- Ft értékben, valamint eszközbeszerzésre bruttó 17.000.000,- Ft összegben.

 

A fonyódi vízitúra megállóhely megvalósítására a Fonyód, 6706/10 helyrajzi számú ingatlanon (vízitelep) kerül megvalósításra, a vonatkozó építési szabályok figyelembe vételével.

 

A projekt keretében építendő 88,5 m2 könnyűszerkezetes tároló épület és a max. 25 m2-es stég tervezése központilag történt. A kivitelezéshez szükséges jogerős építési engedélyek rendelkezésre állnak. A kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás folyamatban van.

 

A Megállóhely színvonalas működtetéséhez az előterjesztéshez csatolt együttműködési megállapodás 1. számú mellékletében részletesen meghatározott víziturisztikai célú eszközök (hajók és kiegészítő eszközeik, egyéb eszközök, együttesen a továbbiakban: Eszközök) szükségesek, melyek az építendő kajak-kenu tárolóban kerülnek elhelyezésre.

 

Ezen Eszközök beszerzését a BJMOKK Sportüzemeltetési Nonprofit Kft., mint Szolgáltató intézi, és azokat az együttműködési megállapodásban meghatározott feltételekkel a tulajdonjog átszállása nélkül ingyenesen Fonyód Város Önkormányzatának, mint Partnernek használatába és üzemeltetésébe adja legkésőbb a Projekt megvalósításának záró napjáig (2018.12.31.). 

 

A Szolgáltató az átadott Eszközök szakszerű fenntartásához és üzemeltetéséhez üzemeltetési segédletként útmutatót tesz közzé a széles körű hozzáférést biztosító, magas minőségű szolgáltatást nyújtó víziturisztikai hálózat honlapján, továbbá megadja az Önkormányzat számára azon szervizek listáját, melyeknél a szükséges garanciális és egyéb javítások az Eszközökön elvégeztethetők.

 

Szolgáltató beszerzi az együttműködési megállapodás I.6. pontban körülírt és a 2. számú mellékletben tételesen meghatározott Információs Eszközöket az Önkormányzattal együttműködésben kialakított, a Konzorciumvezetővel egyeztetett kezdeti tartalommal és arculattal, és azokat a mellékletben meghatározott helyszíneken telepíti. Az Információs Eszközöket a Szolgáltató tartja fenn, ellátja mindazokat az indokolt nagyjavításokat, pótlásokat, tartalomfrissítéseket, melyek szükségességéről az Önkormányzat megfelelően tájékoztatja, és amelyeket az Önkormányzat a Szolgáltató közreműködése nélkül nem tud eszközölni.

 

Szolgáltató a jelen megállapodás céljának elérése, a Hálózat fenntarthatósága érdekében a Hálózat számára, beszerzéseivel és szolgáltatásaival elősegíti a Hálózat népszerűsítését, a Hálózaton belüli Megállóhelyek és szolgáltatásaik minél szélesebb körű elérhetőségét, honlapot tart fenn, központi ügyfélszolgálatot üzemeltet.

 

A fenntartás és üzemeltetés költségei, a hasznosítás bevétele

A kötendő együttműködési megállapodás alapján a Fonyód Város Önkormányzata, mint Partner köteles viselni a Megállóhely és az Eszközök üzemeltetésének költségeit, a jelen szerződésben meghatározott kötelezettségeinek teljesítéséért díjazás nem illeti meg, megilleti azonban a Megállóhely és az Eszközök jelen szerződésnek megfelelő hasznosításából származó árbevétel.

 

A hasznosításból származó árbevételt az Önkormányzat köteles a szükséges mértékben a jelen szerződésben meghatározott feladatai, a Megállóhely és az Eszközök üzemeltetése költségeire fordítani. A fennmaradó árbevétel az Önkormányzatot illeti meg.

 

A Szolgáltató jelen megállapodásban meghatározott szolgáltatásainak minőségi, maradéktalan teljesítésének, a Hálózat központi koordinációjának költségeihez Önkormányzat az 5 éves Fenntartási Időszak alatt hozzájárul. Az Önkormányzat évente köteles a Szolgáltató által harminc napos fizetési határidővel kibocsátott számla alapján 1.102.362,- Ft, azaz egymillió-százkettőezer-háromszázhatvankettő forint + a törvényes előírásoknak megfelelő ÁFA összeg 50%-át minden naptári év március 31. napjáig, további 50%-át az adott év szeptember 30. napjáig az országos víziturisztikai Hálózat fenntartásához kapcsolódó üzemeltetési költség-hozzájárulás jogcímén megfizetni.
Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Jogi Bizottság   A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Víziturisztikai célú hálózat, az ahhoz tartozó vízitúra megállóhelyek és víziturisztikai célú eszközök fenntartásáról és üzemeltetéséről szóló Együttműködési megállapodás elfogadásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1.    Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztéshez csatolt tervezet alapján együttműködési megállapodást köt a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és a BJMOKK Sportüzemeltetési Nonprofit Kft-vel a Magyar Kajak-Kenu Szövetség GINOP-7.1.2-15-2016-00008 azonosítószámú „A Balaton vízi turizmusának komplex fejlesztése” című projekt megvalósításához kapcsolódó, a Víziturisztikai célú hálózat, az ahhoz tartozó vízitúra megállóhelyek és víziturisztikai célú eszközök fenntartására és üzemeltetésére.

 

2.    Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az együttműködési megállapodás és ahhoz kapcsolódó valamennyi dokumentum aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 05. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe