23. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete
2018. május 17-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyód, Vásártér mellett lévő parkoló területéből 2000 m2 ingatlanrész értékesítésére kiírandó pályázat elfogadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!

A Képviselő-testület a 2018. április havi ülésén döntött arról, hogy készüljön el egy földmérési vázrajz a Fonyód, Vásártér mellett lévő parkoló ingatlan telekalakításával kapcsolatban, olyan módon, hogy abból 2000 m2 terület értékesíthetővé váljon.

Elkészítettem a terület elvi megosztási vázrajzát, amely során elvi kialakításra került a 2000 m2 méretű, beépítetlen terület megnevezésű ingatlan. Ingatlanforgalmi értékbecslő meghatározta az ingatlanrész 1 m2-re jutó értékét. Ez szerint a területen 7.000.- Ft / m2 érték került megállapításra.

Mindezekkel együtt a kialakítandó ingatlan értéke 14.000.000.- Ft + Áfa = 17.780.000.- Ft összeget takar.

Az értékesítéshez szükséges, hogy pályázati eljárást folytasson le az önkormányzat.

Az előterjesztéshez csatolom az értékesítéssel kapcsolatos pályázati felhívást és annak mellékleteit (elvi telekalakítási vázrajt, kivonat a helyi építési szabályozásról, felolvasó lap).

Továbbá csatolom a jelen ügyben elkészített értékbecslést is.

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Fonyód, Vásártér mellett lévő parkoló területéből 2000 m2 ingatlanrész értékesítésére kiírandó pályázat elfogadásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztéshez melléklet pályázati felhívásban foglaltak szerint értékesítésre meghirdeti a Fonyód, Vásártér mellett lévő parkolóból kialakítandó 2000 m2 méretű területet.

2. A pályázat eredményéről a Képviselő-testület dönt.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2018. 05. 31.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe