84/2011. (V. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Pedagógiai Szakszolgálat Alapító Okiratának módosítása

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

 

A Göd Város Önkormányzat Városi Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény Alapító Okiratát az alábbiak szerint módosítja:

 

1. Az Alapító Okirat 7. pontjában a TESZ megnevezése a következők szerint pontosodik:

Göd Város Önkormányzat szerve, a Településellátó Szervezet (TESZ)

 

2. Az Alapító Okirat 9. pontjában a szakfeladatok pontozása megváltozik a következők szerint:

            - b.) pontot      f.) pont alá sorolja

 

3. Az Alapító Okirat 9. pontja a következő b.) pont alá sorolt szövegrészekkel egészül ki:

b.)        851012 Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése, ellátása: 3-8 éves életkorú, szakértői és rehabilitációs bizottság javaslata alapján többségi csoportban integrált óvodai nevelés biztosításának segítése az intézménnyel kötött Együttműködési Megállapodás alapján. Az alábbi sajátos nevelési igények kielégítése céljából gondoskodik, illetve közreműködik azok típusához és súlyosságához igazodva a pedagógiai feltételek (személyi, módszertani és dologi) biztosításáról.  E körben ellátható gyermekek:

            Organikus okból:      

            - enyhe fokban érzékszervi sérült – enyhe fokban nagyothalló, gyengénlátó,

            - enyhe fokban értelmi fogyatékos

            - beszédfogyatékos

            - enyhe fokban mozgáskorlátozott

            - autista

            - a megismerő funkciók, vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra    visszavezethető és vissza nem vezethető tartós és súlyos rendellenességgel küzdő gyermek nevelése.

 

4. Az Alapító Okirat 9. pontjának c.) és d.) alpontjaiban (egyformán) a bevezető szövegrészt a felsorolás előtt a következő szövegrésszel egészíti ki, illetve a felsorolást a következőre cseréli ki:

a következő körben:

- A szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye alapján a sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű általános iskolai integrált oktatása, nevelése, fejlesztése részben, vagy egészben egészséges társaikkal együtt.7 

Az intézmények Alapító Okiratában megjelölt sajátos nevelési igényű gyermekek ellátásának segítése szakember biztosításával,

b) a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra vissza nem vezethető tartós és súlyos rendellenességgel küzdő tanulók integrált nevelése, oktatása,

-A nevelési tanácsadó szakvéleménye alapján beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók nevelésének, oktatásának segítése fejlesztő pedagógus biztosításával.

A gyógytestnevelés biztosítása: az intézményekkel kötött megállapodás alapján gyógytestnevelők alkalmazásával 8

 

- A rászoruló gyermekek logopédiai kezelése, valamint a Kt. 53. §. (2) bel- b. d, pontjában felsorolt tanórán kívüli foglalkozásokat a tanulók érdeklődése, igénye, szükséglete szerint.

 

Felkéri a polgármestert az alapító okirat kiadmányozására, a törzskönyvi bejegyzési kérelem benyújtására, a jegyzőt ennek előkészítésére.

« Vissza
Vissza a főmenübe