8/2012. (III. 29.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: az önkormányzati vagyon hasznosításának, használatának és forgalmának rendjéről szóló 18/1999.(VI.22.) sz. Ök. rendeletének módosításáról

 

Göd Város Önkormányzatának  rendelete
az önkormányzati vagyon hasznosításának, használatának és forgalmának rendjéről szóló
 18/1999.(VI.22.) sz. Ök. rendeletének módosításáról
 
1.§
A rendelet az alábbi 22/A.§-al egészül ki:
„22/A §
(1)   Az Önkormányzat behajthatatlan követeléseiről lemondhat a 2000. évi C. tv. 3.§. (4). bekezdés 10./ pontjában szabályozott esetekben.
(2)   Önkormányzati követelésről történő lemondásra bármely illetékes szakbizottság tehet javaslatot a PEKJB útján a Képviselő-testület felé.
a./ Amennyiben bármely kérelmező az adósság teljes vagy részleges elengedését szociális indokkal    kéri, úgy kérelmezőnek/adósnak a Szociális Bizottsághoz benyújtandó kérelmében igazolnia kell,    hogy a tartozás megfizetése családi, jövedelmi, vagyoni és szociális         körülményeire tekintettel családja vagy saját megélhetését veszélyezteti.
b./ A követelés elengedéséről vagy mérsékléséről hozható tulajdonosi döntés csődegyezségi vagy      bírói megállapodásban.
(3) A (2) pontban meghatározott teljes vagy részleges követelésről történő lemondás csak azokban az esetekben alkalmazható, amelyekben jogszabály másképpen nem rendelkezik.
(4) Az Önkormányzat javára fennálló követelés elengedéséről, illetve mérsékléséről a döntést a Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottság javaslata alapján a Képviselő-testület hozza meg.”
 
2.§
 
A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.
E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Göd Város Önkormányzatának közterületek használatáról szóló 34/1991. (XI.20.) sz. Ök. rendelet 8.§(4) bekezdése.
 
 
 
Markó József                                                            Dr. Szinay József
                                                                                       polgármester                                                             címzetes főjegyző
 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe