222/2011. (X. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Sportlétesítmények közös üzemeltetése

1./ Göd Város Önkormányzata és a Gödi Sport Egyesület megállapodnak abban, hogy a támogatásból megvalósuló beruházások közül a vízilabda versenymedencét és tornacsarnokot közösen üzemeltetik oly módon, hogy:

-        az üzemeltetés költségei az önkormányzatot terhelik, és

-         a Gödi Sport Egyesület a jelzálogjog fennállásának időtartamára valamint az annak törlésétől számított 5 évig az általa lekötött időpontokban hétköznaponként napi legfeljebb 4 óra időtartamban, továbbá a hétvégi mérkőzések időtartama alatt ingyenesen használja,

-        a Gödi Sport Egyesület által nem lekötött időpontokban a hasznosításról az Önkormányzat javára lemond azzal, hogy az Önkormányzat a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. tv. 22/C§ (6) b) pontjában foglaltak szerint a sportcélú ingatlant a beruházás üzembe helyezését követő legalább 15 évben iskolai és diáksport események és más közösségi célú események lebonyolítása céljából naponta a sportcélú ingatlan üzemidejének legalább 20 %-ában és évente legalább 10 napon ingyenesen vagy kedvezményes áron hasznosítja,

-        Az Önkormányzat ugyanezen jogszabályhely (7) bekezdésének megfelelően a megépült vízilabda versenymedencét és a tornacsarnokot fenti hasznosításon felül elsődlegesen piaci alapon hasznosítja.

 

 2./ Göd Város Önkormányzata a 218./2011., 219/2011., 220/2011., 221/2011. számú határozataiban foglalt jelzálogjog bejegyzésre vonatkozó pontjaiban foglalt kötelezettségeit azzal a feltétellel lépteti hatályba, hogy a Gödi Sportegyesület a jelzálogjogra vonatkozó végleges hozzájárulások kiadását megelőzően nyilatkozik, hogy a támogatásokból  megvalósuló, s emiatt jelzáloggal terhelt ingatlanok (elkészült beruházások)  tulajdonjogát a jelzálogjog törlésektől számított 30 napon belül ingyenesen átadja az Önkormányzat vagy az általa kijelölt szervezet tulajdonába, továbbá a Gödi SE az Önkormányzattal az ingatlanokra történő beruházások megkezdését megelőzően ráépítési szerződést köt.

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe