13/2014. (V. 21.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: A hirdetmények, hirdetőberendezések létesítésének, elhelyezésének szabályairól szóló 27/2013. (XI.28.) Ök. rendelet módosításáról

 

Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014. (V.21.) sz. rendelete
a hirdetmények, hirdetőberendezések létesítésének, elhelyezésének szabályairól szóló 27/2013. (XI.28.) Ök. rendelet módosításáról
 
1. § (1) A hirdetmények, hirdetőberendezések létesítésének, elhelyezésének szabályairól szóló 27/2013. (XI.28.) Ök. rendelet (a továbbiakban röviden: Rendelet) 3. §-a a következő bekezdésekkel egészül ki:
            „(4) 6 m2-nél nagyobb felületnagyságú hirdetőberendezés – így különösen az „europlakát”           és „avenir” formátumúak - az (5) bekezdésben foglalt kivétellel csak közterületen, annak         kezelőjének engedélyével helyezhető el.
(5) A (4) bekezdésben meghatározott hirdetőberendezés nem közterületen történő elhelyezése illetve fennmaradása a (2) és (3) bekezdésben jelölt eljárásban akkor engedélyezhető, ha az a helyet adó ingatlanon végzett kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató tevékenységhez közvetlenül kötődő tartalmú. Az engedély 6 hónapos határidővel a településképi szempontok változására tekintettel visszavonható. Amennyiben az ingatlanon a hirdetett tevékenység megszűnik, vagy a hirdetés tartalma a tevékenységtől eltér, a hirdetőberendezést azonnal el kell távolítani.”
 
(2) A Rendelet 4. (1) bekezdésének szövege a következő mondatrésszel egészül ki:
azon belül üzlethelyiségenként, irodánként, telephelyenként „
(3) A Rendelet 5. § (3) bekezdésben a 0,5 % százaléka szövegrészben az érték „1 százaléka” szövegre módosul.
(4) A Rendelet 5.§-a a következő bekezdéssel egészül ki:
„(6) A közúton közlekedők tájékoztatását szolgáló „telephelyek, gazdálkodó szervezetek, intézmények jelzése KRESZ tábla” csak a „fehér alapon fekete (nagybetűs) feliratú” kivitelű lehet.”
(5) A Rendelet 7. §-ának szövege hatályát veszti, és helyébe a következő rendelkezés lép:
„Göd teljes közigazgatási területén 2014. június 1-ét követően új vagy megsemmisült példány pótlását jelentő hirdetőberendezés létesítésekor – a 0,5 m2-t meg nem haladó felületű megállítótábla kivételével - csak az e rendelet mellékletében maghatározott méretekben és kivitelekben lehet hirdetőberendezést létesíteni.”
(6) A Rendelet 7. alcímét a „Záró és átmeneti rendelkezések” szöveggel állapítja meg.
(7) A Rendelet 9. § (2) bekezdésében a határnap „2015. június hó 30.” -ra változik.
 
2.§ A Rendelet az e (módosító) rendelet mellékletét képező melléklettel egészül ki.
 
3. § E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.
 
 
Markó József                                                                        dr. Szinay József
         polgármester                                                               címzetes főjegyző


 

1. Rögzített hirdetőberendezések:
1.1                           Fa kivitel: A két tartóoszlop keresztmetszete négyzetes, oldalmérete legalább 10×10 cm. A tartóoszlopot a talajhoz megfelelő méretű, legalább 80 cm mély, legalább C 12KK minőségű beton alaptest alkalmazásával szilárdan és tartósan kell rögzíteni, terepszint feletti magassága 2 m vagy 3 m lehet. A két tartóoszlop egymás felé eső felületeinek egymástól mért távolsága 120 cm. A hirdetmény elhelyezésére szolgáló felület tömör kivitelű, legalább 2,5 cm vastagságú, melyeket tönkremenetel esetén cserélhető. A hirdetőfelület alsó szegélye nem lehet a terepszinttől mérten 1 m-nél alacsonyabban. A hirdetőberendezés felszíni részeinek anyaga cseresznye színre pácolt, kétrétegű színtelen lakkal kezelt fa. A hirdetőberendezésen a „Göd” felirat vésett kivitelű. Megjelenésének az 1. ábrát kell követnie.
 
1.2                           Fém kivitel: A két tartóoszlop legalább 3” átmérőjű, legalább 2 mm falvastagságú acélcső. tartóoszlopot a talajhoz megfelelő méretű, legalább 80 cm mély, legalább C 12KK minőségű beton alaptest alkalmazásával szilárdan és tartósan kell rögzíteni, terepszint feletti magassága 2 m vagy 3 m lehet. A két tartóoszlop egymás felé eső felületeinek egymástól mért távolsága 120 cm. A hirdetmény elhelyezésére szolgáló felület vastagságát és szerkezetét úgy kell kialakítani, hogy jelentős erőhatás, szélnyomás hatására se hajoljon vagy csavarodjon el. A hirdetőfelület alsó szegélye nem lehet a terepszinttől mérten 1 m-nél alacsonyabban. A hirdetőberendezés felszíni részeinek anyaga korrózióvédő alapozással kezelt, legalább két rétegben középszürke színre mázolt acél. Megjelenésének a 2. ábrát kell követnie.

2. Megállító táblák:
2.1       Fa kivitel: A négy tartóoszlop keresztmetszete négyzetes, oldalmérete legalább 5×5 cm. A tartóoszlopok felső részeinek rögzítését átmetsző csavarokkal, alsó részeit a szétcsúszás elleni védelem érdekében szemeslánccal célszerű megvalósítani. A négy tartóoszlop egymás felé eső felületeinek egymástól mért távolsága 60 cm. A hirdetmény elhelyezésére szolgáló felület tömör kivitelű, legalább 1,5 cm vastagságú. A hirdetőfelület alsó szegélye nem lehet a terepszinttől mérten 40 cm-nél alacsonyabban. A hirdetőberendezés felszíni részeinek anyaga cseresznye színre pácolt, kétrétegű színtelen lakkal kezelt fa. A hirdetőberendezésen a „Göd” felirat vésett kivitelű. Megjelenésének a 3. ábrát kell követnie.
2.2       Fém kivitel: A két tartóoszlop legalább 1” átmérőjű, legalább 1 mm falvastagságú acélcső. A tartóoszlopok felső részeinek rögzítését átmetsző csavarokkal, alsó részeit a szétcsúszás elleni védelem érdekében szemeslánccal célszerű megvalósítani. A négy tartóoszlop egymás felé eső felületeinek egymástól mért távolsága 60 cm. A hirdetmény elhelyezésére szolgáló felület vastagságát és szerkezetét úgy kell kialakítani, hogy jelentős szélnyomás hatására se dőljön fel. A hirdetőfelület alsó szegélye nem lehet a terepszinttől mérten 40 cm-nél alacsonyabban. A hirdetőberendezés felszíni részeinek anyaga korrózióvédő alapozással kezelt, legalább két rétegben középszürke színre mázolt acél. A hirdetőberendezésen „Göd” felirat van. Megjelenésének a 4. ábrát kell követnie.
 

 



 
 
 
 
 
Kihirdetési záradék:
 
A rendeletet kihirdettem:……2014…. év…V….   hó …21… napján
 
 
Dr. Szinay József
címzetes főjegyző

 

« Vissza
Vissza a főmenübe