59/2015. (V. 28.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Engedélyezi a Kerekerdő utcában újabb forgalomlassító építését és tábla kihelyezését

 

59/2015.(V.28.) sz. Ök. határozat
 
Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete
 
a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 33. § (1) b) bb) alpontja és 34. § (2) bekezdése szerinti feladatkörében a következő döntést hozza:
1./    Kristály Péter, mint a 2131 Göd, Kerekerdő utca 9. szám alatti ingatlan tulajdonosa a Kerekerdő utcai ingatlantulajdonosok képviseletében benyújtott kérelmére a Göd, Kerekerdő utca 6601/3 hrsz.-ú belterületi lakóúton 1 db sebességcsökkentő borda elhelyezését engedélyezi abban az esetben, ha az érintett ingatlantulajdonosok az építéshez a hozzájáruló nyilatkozatukat az önkormányzat Beruházási és Városüzemeltetési Osztályán leadják. Engedélyezi továbbá  1 db közúti útkanyarulatot jelző tábla telepítését.
2./    A sebességcsökkentő bordát az Útügyi Műszaki Előírások című (ÚT 2 – 1.207:2008) szabályzat szerint kell megépíteni, a helyszínrajzon feltüntetett 1. vagy 2. pontban megjelölt telepítési helyszínre.
3./    A kivitelezési munka megkezdése előtt és befejezése után a kivitelező köteles helyszíni egyeztetést folytatni a Gödi Polgármesteri Hivatal műszaki ügyintézőjével.
4./    A kivitelezési munkák elvégzésével a kérelmezőt bízza meg, aki az épített műtárgy kialakításának költségeit is viseli.
5./    Az építési munka ideje alatt a közlekedők megfelelő tájékoztatásáról és irányításáról a Kivitelezőnek gondoskodni kell.
6./    A sebességcsökkentő bordák előtt és környezetükben a következő jelzőtáblákat kell kihelyezni: 1-1 darab „Egyenetlen úttest” jelző tábla, 2-2 darab „Oldalakadály”Veszélyt jelző tábla.
7./    Az 1 db útkanyarulatot jelző táblát a helyszínrajzon feltüntetett elrendezés szerint kell telepíteni.
 
A forgalomtechnikai jelzőtáblák kihelyezéséhez szükséges összeget, bruttó 76.200.- Ft-ot a 2015. évi költségvetésben szereplő közúti jelzőtáblák, forgalomtechnikai eszközök keret terhére biztosítja.
Felelős: Markó József polgármester, Dr. Szinay József címzetes főjegyző,
              Popele Julianna Beruházási         osztályvezető
Határidő: azonnal

 

« Vissza
Vissza a főmenübe